ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
Άποψη καταστροφής σε ουκρανική πόλη λόγω ρωσικής εισβολής, με κατεστραμμένα οχήματα και κτίριο.

Το Κίεβο κατέρριψε 61 από τους 71 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία

Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε πως η Ρωσία χρησιμοποίησε οκτώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και πως αυτά εκτόξευσαν πυραύλους X-101 και X-555 από την Κασπία Θάλασσα.

Η Ρωσία εξαπέλυσε 71 πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία σήμερα και 61 από αυτούς καταρρίφθηκαν, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

«Μέχρι τις 11:30 π.μ. ο εχθρός είχε εξαπολύσει 71 πυραύλους X-101, X-555 και Kalibr. Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία και άλλα στοιχεία των Ουκρανικών Δυνάμεων Άμυνας κατέστρεψαν 61 εχθρικούς πυραύλους κρουζ», ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία είχε εκτοξεύσει περισσότερους από 50 πυραύλους στην Ουκρανία και πως οι περισσότεροι από αυτούς καταρρίφθηκαν.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να δεχθεί αποτυχίες και ως εκ τούτου συνεχίζει να τρομοκρατεί τον (ουκρανικό) πληθυσμό. Άλλη μια προσπάθεια (σήμερα) να καταστρέψει το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα και να στερήσει από τους Ουκρανούς το φως, τη θέρμανση και το νερό», έγραψε ο Σμίχαλ στο Telegram.

Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε πως η Ρωσία χρησιμοποίησε οκτώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και πως αυτά εκτόξευσαν πυραύλους X-101 και X-555 από την Κασπία Θάλασσα και την πόλη Βόλγκοντονσκ στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης πυραύλους Kalibr από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική ευρείας κλίμακας επίθεση σε ενεργειακές υποδομές Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέες μαζικές επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία τη νύχτα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Ουκρανή υπουργός Ενέργειας. Συναγερμοί ήχησαν από τις 02:00.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε μεγάλη επίθεση κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε περιοχές του νότου, σύμφωνα με τη Σβιτλάνα Χρίντσουκ.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις από το Βελιγράδι για όπλα στην Ουκρανία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις από το Βελιγράδι για τη δήλωση Βούτσιτς ότι δεν τον ενδιαφέρει αν σερβικά πυρομαχικά που πωλούνται στην ΕΕ φτάνουν στην Ουκρανία, όπως είπε σε συνέντευξη στο περιοδικό Cicero.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πάνω από 1.400 Αφρικανοί μάχονται για τη Ρωσία, λέει το Κίεβο

Πάνω από 1.400 πολίτες από 36 αφρικανικές χώρες πολεμούν δίπλα στη Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο, το οποίο καταγγέλλει προσπάθειες στρατολόγησης Αφρικανών με απατηλά συμβόλαια και καλεί τις κυβερνήσεις να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους.