ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο στον Μασκ στην Τουρκία για την εξαγορά του Twitter χωρίς άδεια

Το πρόστιμο έρχεται μετά τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter που είχε επιβάλει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αυξανόμενη οργή της κοινής γνώμης για την αντίδραση της κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν στους φονικούς σεισμούς.

Η τουρκική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε τη Δευτέρα πρόστιμο στον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Έλον Μασκ επειδή δεν έλαβε άδεια από την αρχή κατά τη διάρκεια της εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ.

Στον Μασκ επιβάλλεται πρόστιμο 0,1% των ακαθάριστων εσόδων του Twitter στην Τουρκία το 2022.

Το διοικητικό συμβούλιο πρόσθεσε ότι η εξαγορά του Μασκ δεν παραβίασε ουσιαστικά τον ανταγωνισμό, αλλά η έρευνα εξακολουθεί να καταλήγει σε πρόστιμο λόγω της έλλειψης άδειας του διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter μετά την αυξανόμενη οργή της κοινής γνώμης για την αντίδραση της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους φονικούς σεισμούς.

«Το Twitter έχει περιοριστεί στην #Τουρκία- το φιλτράρισμα εφαρμόζεται σε μεγάλους παρόχους διαδικτύου και έρχεται καθώς το κοινό βασίζεται στην υπηρεσία μετά από μια σειρά φονικών σεισμών», ανακοίνωσε το NetBlocks, ένα παρατηρητήριο διαδικτύου που παρακολουθεί τις παγκόσμιες ελευθερίες του δικτύου.

Αρχικά ο κόσμος δεν μπορούσε να έχει καθόλου πρόσβαση στο Twitter μέσω δύο από τους τρεις κύριους παρόχους διαδικτύου. Η TurkTelekom και η Turkcell είχαν αποκλείσει εντελώς την πρόσβαση. Η Vodafone εξακολουθούσε να επιτρέπει πιο αργή πρόσβαση στο Twitter.

Λίγες ημέρες μετά την καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, η κυβέρνηση δεν είχε παραδώσει βοήθεια σε αρκετές περιοχές που καταστράφηκαν από δύο μεγάλους σεισμούς μεγέθους 7,9 και 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει ή σχολιάσει την απαγόρευση του Twitter. Η κυβέρνηση είχε περιορίσει ξανά στο παρελθόν την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από καταστροφές, τρομοκρατικές επιθέσεις και διαδηλώσεις.

Εμπειρογνώμονες, πολιτικοί και πολίτες επέκριναν την απαγόρευση, λέγοντας ότι το Twitter ήταν η κύρια πηγή επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους που αναζητούσαν επιζώντες και θύματα, καθώς και για τοπικές και εθνικές εκστρατείες βοήθειας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ άλλαξε το logo του Twitter, η αξία του dogecoin εκτοξεύεται

Η κίνηση του Μασκ να αντικαταστήσει το ιστορικό μπλε πουλί, σύμβολο του Twitter, είτε είναι μόνιμου χαρακτήρα είτε πρόκειται για περιορισμένης διάρκειας «αστείο», προκάλεσε αύξηση του dogecoin από 0,08 δολάριο σε άνω του 0,10 δολάριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Twitter Inc. απέλυσε προχθές το 10% του εργατικού δυναμικού της

Oι απολύσεις, αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές.
ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομική «αιμορραγία» στο Twitter έχει προκαλέσει η αγορά του Μάσκ

Από όταν το Twitter πέρασε στα χέρια του Μασκ, τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότερες από 500 εταιρείες που διαφημίζονταν στην πλατφόρμα έχουν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.