ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
germania
Φώτο: Shutterstock

Επτά νεκροί από επίθεση σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 21:15 για πυροβολισμούς σε κτίριο στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη.

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών.

«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στην αστυνομία λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί· ο έβδομος βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος για περαιτέρω μείωση αμερικανικού στρατού στη Γερμανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν περισσότερους από 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία, επισημαίνοντας ότι η μείωση θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην πρόταση Τραμπ για απόσυρση στρατιωτικών από Γερμανία

Βουλευτές και γερουσιαστές Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επικεφαλής επιτροπών Άμυνας, εκφράζουν ανησυχία για το σχέδιο Τραμπ να αποσύρει αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γερμανία, τονίζοντας τον κίνδυνο για τις συμμαχίες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αντιδράσεις στην απόσυρση 5.000 στρατιωτών των ΗΠΑ

Οι Γερμανοί πολιτικοί αντιδρούν με ψυχραιμία αλλά και κριτική στην απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση 5.000 στρατιωτών. Τονίζουν ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά επισημαίνουν την ανάγκη η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά της.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για το ζήτημα των στρατευμάτων στη Γερμανία

Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της απόφασης μείωσης στρατευμάτων, ενώ τονίζει την ανάγκη περισσότερων ευρωπαϊκών επενδύσεων στην άμυνα.
Ελικόπτερο CH-47 Chinook
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την απόσυρση περίπου 5.000 Αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία μέσα σε έναν χρόνο, μετά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ για σχόλια του Μερτς σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Η διαδικασία θα κρατήσει 6 έως 12 μήνες.