ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Kherson-Xersona-Ukraine
Φωτο: Shutterstock

Ουκρανία: Απωθήθηκαν 47 επιθέσεις της Ρωσίας την 400ή ημέρα του πολέμου

Οι τομείς της Κούπιανσκ, της Λίμανσκ, της Μπαχμούτ, της Αβντιίβκα και της Μαρίινσκ υπέστησαν σφοδρές επιθέσεις, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν δεκάδες επιθέσεις του στρατού της Ρωσίας, αρκετές από τις οποίες έγιναν ταυτόχρονα, σε διάφορους τομείς του ανατολικού μετώπου την 400ή ημέρα του πολέμου.

Οι τομείς της Κούπιανσκ, της Λίμανσκ, της Μπαχμούτ, της Αβντιίβκα και της Μαρίινσκ υπέστησαν σφοδρές επιθέσεις, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο. «Απωθήθηκαν συνολικά 47 επιθέσεις του εχθρού», διευκρίνισε.

Στην Μπαχμούτ, επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες, «οι υπερασπιστές μας κρατούν γενναία την πόλη απωθώντας πολυάριθμες εχθρικές επιθέσεις», κατά την ίδια πηγή.

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας παραδέχθηκε χθες πως ο ουκρανικός στρατός δεν ελέγχει πλέον παρά «το ένα τρίτο» της σχεδόν ισοπεδωμένης πόλης - είχε κάπου 71.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, αλλά πλέον δεν απομένουν εκεί παρά λίγες χιλιάδες.

Παράλληλα η Ρωσία ανέπτυξε μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι σε μια επίθεση στην Ουκρανία αργά το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαρτίου. Οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν επίσης πυραύλους S-300 για να επιτεθούν στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτά δήλωσε ο Yurii Ihnat, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε σχόλιο για την Ukrainska Pravda.

Μάλιστα το βράδυ της 30ης Μαρτίου, στις 22:00, εκδόθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής στην Περιφέρεια του Κιέβου και στην πόλη του Κιέβου. Σειρήνες ήχησαν επίσης στις περιοχές Σούμι, Τσερνίκιφ και Χάρκοβο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ελάχιστα εδαφικά κέρδη η Ρωσία τον Μάρτιο

Ρεκόρ επιβράδυνσης στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία σημειώθηκε τον Μάρτιο, με τις δυνάμεις να μην κατακτούν νέα εδάφη και ορισμένα να χάνονται, λόγω ουκρανικών αντεπιθέσεων και περιορισμών σε Starlink και Telegram, σύμφωνα με το ISW.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Στους δέκα οι νεκροί από βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα

Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε τουλάχιστον 10 νεκρούς, με το Κίεβο να κάνει λόγο για «κλιμάκωση». Εκτοξεύθηκαν περίπου 500 drones και πύραυλοι, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.