Φωτο: Shutterstock

Ευρωζώνη: Σταθερή στο 7,5% η ανεργία τον Νοέμβριο

Μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης, η Γερμανία είχε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο (3,1%). Στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,3%.

Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερό τον Νοέμβριο στο 7,5%, το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2008, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Το ποσοστό επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρίας Factset. Η ανεργία διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στο 7,5%.

Μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης, η Γερμανία είχε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο (3,1%), επίσης σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό παραμένει το χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της μηνιαίας σειράς καταγραφής της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2000.

Η Eurostat εκτιμά ότι 15,582 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες είναι άνεργοι στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων 12,315 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε χαμηλό 11 ετών το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 8,1% τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους από το 8,5% το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρήθηκε πτωτικά από την αρχική τιμή του 8,6%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE.