ΓΔ: 1201.1 -1.51% Τζίρος: 47.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Musks, Maska, Koronoios, Corona Virus
Φωτο: Shutterstock

Tο μετρό του Πεκίνου αίρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας Covid - 19

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσια μέσα μεταφοράς της Κίνας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το μετρό του Πεκίνου ήρε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους επιβάτες, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μερικές ημέρες αφού Κινέζος ειδικός σε θέματα υγείας δήλωσε ότι η απειλή της COVID-19 για τους ανθρώπους δεν είναι πλέον σε σοβαρό επίπεδο. Η κίνηση συμβαδίζει με τα μέτρα που εφαρμόζει γενικότερα η Κίνα, όπου την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσια μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι σαν να τελείωσε μια εποχή», ανέφερε χρήστης στην κινεζική πλατφόρμα Xiaohongshu, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν αναρτήσεις για τη χαλάρωση των κανόνων. Εργαζόμενοι στους σταθμούς του μετρό στο Πεκίνο απομάκρυναν πινακίδες και ανακοινώσεις που θύμιζαν τους επιβάτες να φορούν μάσκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing Daily. Η πανδημία πλησιάζει στο τέλος της, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, σύμφωνα με την China Daily.

Η Κίνα, που κατήργησε τους αυστηρούς κανόνες για την COVID τον Δεκέμβριο, δήλωσε ότι τα τελευταία επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το ποσοστό θετικότητας στην COVID αυξήθηκε οριακά στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την Global Times. Ωστόσο, ειδικοί σε αναπνευστικές νόσους δήλωσαν ότι είναι απίθανο η Κίνα να βιώσει ακόμα ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων πανεθνικά. Ορισμένοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν ανησυχίες για τη χαλάρωση των κανόνων για τις μάσκες, λέγοντας ότι ο ιός συνεχίζει να αποτελεί απειλή.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα μολύνσεων», έγραψε χρήστης της πλατφόρμας Weibo. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ, τις κινηματογραφικές αίθουσες και άλλους χώρους με πολύ κόσμο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στην COVID ή εμφανίζει συμπτώματα, όταν σημειώνεται τοπική έξαρση της νόσου, καθώς και σε δομές υγείας και γηροκομεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

O ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο να ενημερώσει για την προέλευση του Covid-19

Ο επικεφαλής του Oργανισμού ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες της για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.
certificate-covid19
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Covid - 19 δημιουργήθηκε στην Κίνα

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβεβαιώνουν σε έκθεσή τους ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε κινέζικο εργαστήριο, χωρίς να αποφαίνονται για την προέλευση της πανδημίας.
China-Kina-Covid-19-Koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ανακοινώνει τώρα μόνον επτά θανάτους λόγο της Covid-19

Η κινεζική κυβέρνηση τερμάτισε απότομα την πολιτική εξάλειψης του SARS-CoV-2 στις αρχές Δεκεμβρίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των περισσότερων χωρών της Δύσης και προχωρώντας στο πλήρες άνοιγμα της οικονομίας της.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επεκτείνει τα υποχρεωτικά τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα.
kina-china-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κυβερνητικός επιστήμονας λέει πως το 80% του πληθυσμού νόσησε με Covid

Οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους μπορεί να διαδώσουν την πανδημία, αυξάνοντας τις μολύνσεις σε μερικές περιοχές.