ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ολλανδία θα επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 12 ετών

Το 2002, έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. Το 2007 επετράπη η ευθανασία για βρέφη κάτω του ενός έτους και ανηλίκους άνω των 12 ετών.

Tην επιλογή της ευθανασίας για τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 12 ετών, θα έχουν οι γονείς στην Ολλανδία, όπως ανακοινώθηκε στις 14 Απριλίου από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, γονείς θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την ευθανασία για παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 12 ετών, εάν έχουν εξαντλήσει τις θεραπευτικές επιλογές και σε περίπτωση που η ασθένεια είναι ανίατη, σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Ernst Kuipers. Η πρόταση αυτή της ολλανδικής κυβέρνησης είχε διατυπωθεί από το 2020 και η συγκεκριμένη διάταξη θα πρέπει να εγκριθεί εντός του έτους.

«Το τρέχον πρόγραμμα αμβλώσεων και νεογνικών αμβλώσεων θα τροποποιηθεί και θα συμπληρωθεί για να συμπεριλάβει τον τερματισμό της ζωής παιδιών ηλικίας 1 έως 12 ετών. Αυτό αφορά μια μικρή ομάδα παιδιών σε τελικό στάδιο που υποφέρουν απελπιστικά και αφόρητα, των οποίων οι επιλογές ανακουφιστικής φροντίδας είναι ανεπαρκείς για να απαλύνουν τα βάσανά τους και πρόκειται αναπόφευκτα να πεθάνουν στο ορατό μέλλον.

Για αυτήν την ομάδα, ο τερματισμός της ζωής είναι η μόνη λογική εναλλακτική λύση για τον τερματισμό της απελπιστικής και αφόρητης ταλαιπωρίας», ανέφερε η ιστοσελίδα σε δελτίο τύπου.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η ευθανασία θα είναι δυνατή μόνο για ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο κάποιας σοβαρής ασθένειας και οι αφόρητη ταλαιπωρία δεν μπορεί να ανακουφιστεί με την παρηγορητική φροντίδα. «Μιλάμε για παιδιά που είναι τόσο άρρωστα που ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, που αναμένεται να πεθάνουν σύντομα», είπε.

Το 2002, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποίησε την ευθανασία. Το 2007 επετράπη η ευθανασία για βρέφη κάτω του ενός έτους και ανηλίκους άνω των 12 ετών. Πάνω από 91 χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει στην ευθανασία για περισσότερα από 20 χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία κατηγορείται για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η χώρα «συμβάλλει στις μεγάλης κλίμακας και σοβαρές παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου από το Ισραήλ στη Γάζα» επειδή επέτρεψε την εξαγωγή ανταλλακτικών για τα ισραηλινά μαχητικά.
Γάζα, Παλαιστίνη
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε ένα νοσοκομείο της Γάζας

«Οι δυνάμεις κατοχής άφησαν πέντε πρόωρα βρέφη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Αλ Νασρ», ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο γιατρός Άσραφ αλ Κίντρε.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση 84χρονη που απελευθερώθηκε την Κυριακή από τη Χαμάς

Η 84χρονη απελευθερώθηκε μαζί με άλλους 16 ομήρους. Ενώ οι υπόλοιποι όμηροι ήταν καλά στην υγεία τους, η κόρη της Έλμας είπε σε δημοσιογράφους ότι η μητέρα της έφθασε με 40 σφυγμούς και υποθερμία (28°C).
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκέερτ Βίλντερς δεσμεύεται ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση

Αν και το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς τερμάτισε πολύ μπροστά από τους αντιπάλους του στην ψηφοφορία της 22ας Νοεμβρίου, προβλέπεται να πάρει μόνο το 25% των εδρών στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν οι επαφές στην Ολλανδία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας του Βίλντερς μετά την απροσδόκητη εκλογική νίκη θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους καθώς θα χρειαστεί να πείσει τουλάχιστον δύο με τρία κόμματα να συνασπιστούν μαζί του.