ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
NATO-Stoltenberg
Shutterstock

Γ. Στολντεμπεργκ: Προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ η νίκη της Ουκρανίας

Τον Ιούλιο θα συζητηθεί το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, που σημείωσε ότι το μέλλον του Κιέβου βρίσκεται εντός της ευρωατλαντικής οικογένειας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα από το Κίεβο ότι προτεραιότητά του είναι η ουκρανική στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας, ενώ το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία θα συζητηθεί τον Ιούλιο κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της ευρωατλαντικής οικογένειας, το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, ο κύριος στόχος της Συμμαχίας, των συμμάχων, είναι η εξασφάλιση ότι η Ουκρανία θα νικήσει», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο πλευρό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε από την πλευρά του ότι ήρθε η ώρα το ΝΑΤΟ να λάβει την πολιτική απόφαση να προσκαλέσει την Ουκρανία να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία και ότι το Κίεβο θέλει να ξέρει πότε θα γίνει μέλος. Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η νατοϊκή σύνοδος κορυφής του Ιουλίου στο Βίλνιους θα είναι «ιστορική» και ότι προσκλήθηκε να συμμετάσχει.

«Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση να επισκεφθώ την σύνοδο κορυφής, αλλά είναι επίσης σημαντικό η Ουκρανία να λάβει την ανάλογη πρόσκληση», είπε.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα αντικειμενικό εμπόδιο για την λήψη μίας πολιτικής απόφασης για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στην συμμαχία και τώρα, που οι περισσότεροι άνθρωποι στις χώρες του ΝΑΤΟ και η πλειονότητα των Ουκρανών υποστηρίζουν την ουκρανική εισδοχή, είναι ώρα για τις αντίστοιχες αποφάσεις», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση των G7 για μακροχρόνια στήριξη της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας

Από την πλευρά της η Ουκρανία θα δεσμευθεί για βελτιωμένα μέτρα διακυβέρνησης, που θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων μέσω δικαστικών, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και ενισχυμένης διαφάνειας.
stoltenberg-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Γ. Στολτενμπεργκ: Θα εξεταστεί η επίσπευση της ένταξης της Ουκρανίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας απέναντι στη ρωσική επίθεση, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ακόμα δρόμος για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.
Zelensky-Volodimyr-Zelenski
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Ζελένσκι: Να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για την ένταξη της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως κάθε αμφιβολία που εκφράζεται για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια «τάφρο που η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει» καθώς κάθε αμφιβολία φέρνει περισσότερη ανασφάλεια.