ΓΔ: 1206.55 -1.07% Τζίρος: 27.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Καμία αναχώρηση σήμερα από το αεροδρόμιο του Βερολίνου, λόγω απεργίας

Η σημερινή απεργία, η τρίτη για το αεροδρόμιο του Βερολίνου από την αρχή του έτους, έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της χώρας τους τελευταίους μήνες.

Το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βραδεμβούργου (BER) παραμένει σήμερα σχεδόν κλειστό, λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, η οποία ξεκίνησε στις 03:30 και έχει προγραμματιστεί να λήξει τα μεσάνυχτα. Στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση πτήσης, ενώ ελάχιστες είναι οι προσγειώσεις.

Το σωματείο Ver.di επιδιώκει να αυξήσει την πίεση προς τους εργοδότες, με τους οποίους διαπραγματεύεται τα μπόνους για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τους κανόνες των υπερωριών. «Καλούμε την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας (BDLS) να υποβάλει μια διαπραγματεύσιμη προσφορά στις συναντήσεις μας στις 28 και 29 Απριλίου και να μην προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για νέες απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία την Πρωτομαγιά και στις διακοπές του Αγίου Πνεύματος (29 Μαΐου)», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Βόλφγκανγκ Πίπερ. Η Ένωση Αεροδρομίων (ADV) από την πλευρά της επέκρινε την εργασιακή διαμάχη ως υπερβολική και ζήτησε μια γρήγορη λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η σημερινή απεργία, η τρίτη για το αεροδρόμιο του Βερολίνου από την αρχή του έτους, έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της χώρας τους τελευταίους μήνες. Την περασμένη Παρασκευή, στάση εργασίας οκτώ ωρών στους σιδηροδρόμους προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και επιβάρυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

germania-train
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία παραλύουν τη χώρα

Τα γερμανικά συνδικάτα Verdi και EVG καλούν τους εργαζομένους στις μεταφορές, στα αεροδρόμια και τους σιδηρορόμους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ζητούν αύξηση πάνω από 10% ή το λιγότερο 500 ευρώ περισσότερα χρήματα τον μήνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Στάση εργασίας από το προσωπικό εδάφους στα ιταλικά αεροδρόμια

Tην ίδια στιγμή απεργούν και οι πιλότοι της Ryanair στο Βέλγιο. Επικρίνουν την εταιρεία ότι δεν θέλει να σεβαστεί μια συλλογική σύμβαση που προβλέπει ρεπό σε αντάλλαγμα για περικοπές μισθών που επιβλήθηκαν το 2020 την εποχή της κρίσης του Covid-19.
germania-train
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργιακές κινητοποιήσεις παραλύουν τραίνα και αεροπλάνα στη Γερμανία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους ζητούν αύξηση μισθών 12% ή τουλάχιστον επιπλέον 650 ευρώ τον μήνα, ενώ η κρατική Deutsche Bahn έχει προσφέρει επιπλέον 5% και έκτακτες πληρωμές ύψους έως 2.500 ευρώ.