Φώτο: Shutterstock

Αισιοδοξία στο Χονγκ Κονγκ παρά τις βίαιες διαδηλώσεις

Παρά τις βίαιες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που συνεχίζονται εδώ και έξι μήνες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας στην περιοχή.

Η κυβερνήτις του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τον τομέα της οικονομίας επαίνεσαν την ανθεκτικότητα της υπό κινεζική κυριαρχία μητρόπολης ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου εν μέσω έξι και πλέον μηνών συχνά βίαιων διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν τον Ιούνιο αναφορικά με ένα νομοσχέδιο που πλέον αποσύρθηκε και που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, όπου τα δικαστήρια ελέγχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Έκτοτε οι διαδηλωτές διεύρυναν τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στην έναρξη περιφερειακού χρηματοπιστωτικού φόρουμ, η Λαμ δήλωσε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της μητρόπολης παρέμεινε σταθερό χάρη στα διδάγματα από την ασιατική οικονομική κρίση του 1998. Η Λαμ επικαλέστηκε την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή εξαιρετικά σημαντική για την εισαγωγή άλλων εταιριών.

«Η ισχύς και η ανθεκτικότητα» της μητρόπολης, όπως και τα χρηματοπιστωτικά μας συστήματα, δεν έχουν υπονομευθεί παρά (το γεγονός) ότι βιώνουμε σημαντική κοινωνική αναταραχή και προκλήσεις», δήλωσε η Λαμ. Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιη ότι η πρώην βρετανική αποικία, που επέστρεψε στην κυριαρχία της Κίνας το 1997, θα γεφυρώσει τις διαφορές και θα πετύχει τους στόχους για μια επανενωμένη κοινότητα και μια «ευημερούσα» οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, δήλωσε ότι το τραπεζικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ λειτουργεί ομαλά και έχει άφθονη ρευστότητα παρά το γεγονός ότι η πόλη αντιμετωπίζει «άνευ προηγουμένου» αναταραχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η American Airlines αναστέλλει τις πτήσεις από και προς το Χονγκ Κονγκ

Η American Airlines, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς και από το Χονγκ Κονγκ, μετά τον θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον κινεζικό κοροναϊό.
Protest-Hong Kong
ΔΙΕΘΝΗ

«Ποδαρικό» στο 2020 με διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από τον Ιούνιο όταν και ξεκίνησαν οι αναταραχές, όμως οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζουν τις αντιδράσεις απέναντι στο κινεζικό καθεστώς και σήμερα Πρωτοχρονιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Κυβερνητική καταδίκη των επεισοδίων την παραμονή Χριστουγέννων

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων οι επιχειρήσεις που διατηρούν φιλικές σχέσεις με το Πεκίνο με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να τους απομακρύνει.