Φώτο: Shutterstock

Έτοιμη η Σαουδ. Αραβία για πιθανό χτύπημα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Μετά πρόσφατα πλήγματα στο Ιράκ και με τις μνήμες νωπές από τα πρόσφατα χτυπήματα στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, η Σαουδ. Αραβία δηλώνει πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πως η χώρα έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων μετά τα πρόσφατα πλήγματα στο Ιράκ.

«Έχουμε πάρει κάθε προληπτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μετά τα πρόσφατα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ιράν στην περιοχή.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για τη βιομηχανία στο Νταχράν, ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν Αλ-Σαούντ δήλωσε πως η σαουδαραβική παραγωγή πετρελαίου βρίσκεται στα 9,744 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Είπε επίσης πως η συμμόρφωση του Ιράκ με τις περικοπές του ΟΠΕΚ βελτιώθηκε τον Δεκέμβριο και πως προσβλέπει να συνεχίσει το ίδιο και τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2019, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco σήμερα στις επαρχίες Αμπκάικ και Χουράις, από οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη που ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ