ΓΔ: 1206.11 0.51% Τζίρος: 14.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:52:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Βρετανία θα προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ μακρού βεληνεκούς

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και μήνες πυραύλους μακρού βεληνεκούς, αλλά η βοήθεια της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων περιελάμβανε μέχρι στιγμής μικρότερου βεληνεκούς όπλα.

Η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ μακρού βεληνεκούς Storm Shadow, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας , οι οποίοι θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν τα ρωσικά στρατεύματα και αποθήκες καυσίμων σε βάθος πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και μήνες πυραύλους μακρού βεληνεκούς, αλλά η βοήθεια της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων περιελάμβανε μέχρι στιγμής μικρότερου βεληνεκούς όπλα.

«Απλώς δεν θα μείνουμε αδρανείς την ώρα που η Ρωσία σκοτώνει αμάχους», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Βρετανός υπουργός Αμυνας. «Η Ρωσία πρέπει να παραδεχθεί ότι οι ενέργειές της και μόνο οδήγησαν στην προμήθεια τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία».

Ο Μπεν Ουάλας διευκρίνισε ότι η Βρετανία προμηθεύει αυτά τα όπλα στην Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν εντός της επικράτειάς της.

Η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες έχουν αυξήσει την στρατιωτική τους βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο Μπεν Ουάλας επεσήμανε ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι βρέθηκε πρόσφατα για συνομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αν η Βρετανία προμηθεύσει με αυτούς τους πυραύλους την Ουκρανία, θα χρειασθεί «κατάλληλη απάντηση από τον στρατό μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκό μπλόκο στις εξαγωγές των ρωσικών διαμαντιών και μετάλλων

Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της συνόδου των G7 πως θα περιοριστεί το εμπόριο των ρωσικών πολύτιμων λίθων με στόχο να πληγεί η δυνατότητα της Μόσχας να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την εισβολή στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία θέλει διεθνή συνασπισμό που θα προμηθεύει την Ουκρανία με F-16

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Ολλανδός ομόλογός του συμφώνησαν να εργαστούν προκειμένου να οικοδομηθεί διεθνής συνασπισμός για να προμηθεύσει την Ουκρανία με αεροπορικές στρατιωτικές δυνατότητες.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκατοντάδες drones μεγάλης εμβέλειας στέλνει η Βρετανία στην Ουκρανία

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στο Λονδίνο εντάσσεται στην περιοδεία που πραγματοποιεί σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, σημαντικών συμμάχων της Ουκρανίας, ενόψει μιας αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης.
business_daily_ukraine_soldiers_Lyman
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες μέλη ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας επιχειρούν στην Ουκρανία

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως κάποια από τα έγγραφα, που μοιάζουν αυθεντικά, υποδεικνύουν ότι ως και 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού ήταν «ανεπτυγμένα» τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο φέτος στην Ουκρανία.