ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παλάτι του Ουέστμινστερ

Η Βρετανία θα προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ μακρού βεληνεκούς

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και μήνες πυραύλους μακρού βεληνεκούς, αλλά η βοήθεια της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων περιελάμβανε μέχρι στιγμής μικρότερου βεληνεκούς όπλα.

Η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ μακρού βεληνεκούς Storm Shadow, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας , οι οποίοι θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν τα ρωσικά στρατεύματα και αποθήκες καυσίμων σε βάθος πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και μήνες πυραύλους μακρού βεληνεκούς, αλλά η βοήθεια της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων περιελάμβανε μέχρι στιγμής μικρότερου βεληνεκούς όπλα.

«Απλώς δεν θα μείνουμε αδρανείς την ώρα που η Ρωσία σκοτώνει αμάχους», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Βρετανός υπουργός Αμυνας. «Η Ρωσία πρέπει να παραδεχθεί ότι οι ενέργειές της και μόνο οδήγησαν στην προμήθεια τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία».

Ο Μπεν Ουάλας διευκρίνισε ότι η Βρετανία προμηθεύει αυτά τα όπλα στην Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν εντός της επικράτειάς της.

Η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες έχουν αυξήσει την στρατιωτική τους βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο Μπεν Ουάλας επεσήμανε ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι βρέθηκε πρόσφατα για συνομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αν η Βρετανία προμηθεύσει με αυτούς τους πυραύλους την Ουκρανία, θα χρειασθεί «κατάλληλη απάντηση από τον στρατό μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στην Πολωνία η πρώτη άσκηση πολυεθνικής δύναμης υπέρ Ουκρανίας

Περίπου 2.800 στρατιώτες από 10 χώρες θα συμμετάσχουν στην άσκηση "Koalicja" στην Πολωνία, υπό γαλλική και βρετανική ηγεσία, ελέγχοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολυεθνικής δύναμης για την Ουκρανία.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ επιτρέπει στην Ουκρανία να αγοράζει όπλα μέσω της υπηρεσίας NSPA

Το ΝΑΤΟ θα διευκολύνει την Ουκρανία να αγοράζει όπλα και αμυντικό εξοπλισμό μέσω του κεντρικού οργανισμού προμηθειών του, προσφέροντας ταχύτερη και οικονομικότερη πρόσβαση σε αμυντικές προμήθειες, σύμφωνα με τους Financial Times.
Εκτόξευση πυραύλου Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα αποστολή πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία

Η Βρετανία ενισχύει την Ουκρανία στέλνοντας επιπλέον πυραύλους Storm Shadow, ενώ ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Άντι Μπέρναμ στο Λονδίνο. Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τους πυραύλους Patriot, δυσκολεύοντας την άμυνά της.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μπέρναμ-Ζελένσκι στο Λονδίνο για στρατιωτική βοήθεια

Στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησαν για ενίσχυση της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα και νέους πυραύλους κατά σύγχρονων ρωσικών UAV.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι στο Λονδίνο για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπέρναμ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ συναντά σήμερα τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λονδίνο, προσφέροντας στήριξη και υποσχόμενος ταχύτερη παράδοση οπλισμού, ενώ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Ουκρανού προέδρου.