ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανοί στρατιώτες ενωμένοι
Πηγή: Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Περίπου 400.000 Ρώσοι δρουν στην επικράτεια της χώρας, υπολογίζει το Κίεβο

Ο Ουκρανός Κιρίλο Μπούντανοφ δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση πως εξ αυτών, 370.000 είναι μέλη του τακτικού στρατού. Επιπλέον, έκανε λόγο για 20.000 μέλη της Ρωσικής Φρουράς.

Περίπου 400.000 Ρώσοι είναι ανεπτυγμένοι το τρέχον διάστημα στην επικράτεια της Ουκρανίας, τουλάχιστον κατά τους υπολογισμούς της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Κιρίλο Μπούντανοφ δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση πως εξ αυτών, 370.000 είναι μέλη του τακτικού στρατού. Επιπλέον, έκανε λόγο για 20.000 μέλη της Ρωσικής Φρουράς, επίλεκτης παραστρατιωτικής δύναμης, και περίπου 7.000 μισθοφόρους ρωσικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Βάγκνερ του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Κατά τον κ. Μπούντανοφ, ελάχιστοι ξένοι συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας. «Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να φέρουν ξένους να πολεμήσουν. Αντ’ αυτού, υιοθέτησαν την προσέγγιση της αντικατάστασης των απωλειών με κατάδικους», υποστήριξε.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δεν θεωρεί πως οι Ρώσοι έχουν επαρκή αριθμό στρατιωτών στο πεδίο για να εξαπολύσουν επιθετικές επιχειρήσεις. Λέει πως το ρωσικό επιτελείο μοιάζει να δίνει την έμφαση στην προετοιμασία για την υπεράσπιση εδαφών που έχουν καταληφθεί.

Το Κίεβο διατείνεται ότι οι απώλειες της Ρωσίας αφότου άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022 είναι λίγες λιγότερες από 200.000. Δεν είναι σαφές αν ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τους νεκρούς, ή αν συμπεριλαμβάνει τους τραυματίες.

Ούτε το ένα ούτε το άλλο μέρος στη σύρραξη δημοσιοποιούν αναλυτικά στοιχεία για τις απώλειές τους στον πόλεμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ελάχιστα εδαφικά κέρδη η Ρωσία τον Μάρτιο

Ρεκόρ επιβράδυνσης στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία σημειώθηκε τον Μάρτιο, με τις δυνάμεις να μην κατακτούν νέα εδάφη και ορισμένα να χάνονται, λόγω ουκρανικών αντεπιθέσεων και περιορισμών σε Starlink και Telegram, σύμφωνα με το ISW.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Στους δέκα οι νεκροί από βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα

Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε τουλάχιστον 10 νεκρούς, με το Κίεβο να κάνει λόγο για «κλιμάκωση». Εκτοξεύθηκαν περίπου 500 drones και πύραυλοι, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.