ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια στάση πληρωμών

«Η Ιστορία μάς λέει ότι ΗΠΑ θα παλέψουν με αυτή την αντίληψη περί στάσης πληρωμών...αλλά στο παρά ένα αυτό επιλύεται και είμαι βέβαιη ότι θα δούμε και πάλι αυτό το έργο», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα πως είναι βέβαιη ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια στάση πληρωμών.

«Η Ιστορία μάς λέει ότι ΗΠΑ θα παλέψουν με αυτή την αντίληψη περί στάσης πληρωμών...αλλά στο παρά ένα αυτό επιλύεται και είμαι βέβαιη ότι θα δούμε και πάλι αυτό το έργο», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, που διοργανώνει το Bloomberg. Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα κυριαρχήσει η σύνεση.

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν αναμένει γρήγορη μεταβολή στα αποθέματα του αμερικανικού δολαρίου. Ερωτηθείσα για την αποδολαριοποίηση του κόσμου, η Γκεοργκίεβα δήλωσε: «Δεν αναμένουμε γρήγορη μεταβολή στα αποθέματα διότι ο λόγος για τον οποίο το δολάριο αποτελεί αποθεματικό νόμισμα είναι η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας και το βάθος των κεφαλαιαγορών της».

«Μην αποχαιρετάτε ακόμα τα δολάριά σας», είπε η Γκεοργκίεβα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η αμερικανική οικονομία ίσως καταφέρει να αποφύγει την ύφεση το 2023

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι αγορές εργασίας στις ΗΠΑ παραμένουν ανθεκτικές, ενώ η καταναλωτική ζήτηση παραμένει δυνατή, παρά τις πρόσφατες αυξήσεις στα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλεσμα από το ΔΝΤ στη Fed για να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Ταμείου, είπε ότι είναι σημαντικό για τη Fed να «διατηρήσει την περιοριστική νομισματική πολιτική» έως ότου διαφανεί μια «πολύ συγκεκριμένη, μόνιμη μείωση του πληθωρισμού».
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Γκεοργκίεβα σε ΗΠΑ - Κίνα να μην διασπαστεί η παγκόσμια οικονομία

Η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι οι χώρες θα πρέπει να επιτρέψουν στο εμπόριο να λειτουργήσει, καθώς η άρση των εμποδίων μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δεινών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.
ΔΙΕΘΝΗ

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Υπνοβατούμε προς έναν δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο

Προειδοποίησε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών ενέχει κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, ενώ περιέγραψε τους δασμούς που επιβλήθηκαν στις κινεζικές εισαγωγές υπό τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως αντιπαραγωγικούς.