ΓΔ: 1227.6 0.55% Τζίρος: 21.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ελβετία: Η κυβέρνηση εγκρίνει την πώληση παροπλισμένων αρμάτων μάχης

Γερμανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τις αρχές της Ελβετίας, πως τα παροπλισμένα άρματα μάχης των ενόπλων δυνάμεών της δεν θα σταλούν κατόπιν στον ουκρανικό στρατό.

Η ελβετική κυβέρνηση ενέκρινε χθες Τετάρτη την πώληση στη Γερμανία 25 αρμάτων μάχης που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας.

Το ζήτημα θα εξετάσουν το κοινοβούλιο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και υπηρεσία αρμόδια για τις εξαγωγές όπλων.

Τον Φεβρουάριο, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ελβετία να επαναπωληθούν παροπλισμένα βαριά άρματα μάχης Leopard 2 στην κατασκευάστριά τους, τη βιομηχανία Rheinmetall, προς αντικατάσταση στοκ του γερμανικού στρατού που διατέθηκε στον στρατό της Ουκρανίας.

Γερμανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τις αρχές της Ελβετίας, που τηρεί αυστηρά ουδετερότητα, πως τα παροπλισμένα άρματα μάχης των ενόπλων δυνάμεών της δεν θα σταλούν κατόπιν στον ουκρανικό στρατό.

Η επιτροπή πολιτικής ασφαλείας του ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου [σ.σ. της ελβετικής κάτω Βουλής] έδωσε πράσινο φως τον Μάρτιο.

Απαιτείται η Ομοσπονδιακή Συνέλευση [σ.σ. η ολομέλεια του κοινοβουλίου, δηλαδή το Εθνικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Κρατών (η άνω Βουλή, εκπροσωπεί τα καντόνια)] να εγκρίνει το σχέδιο. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας είναι η έγκριση της πώλησης από το ομοσπονδιακό τμήμα οικονομικών υποθέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Θα απαγορευθεί η διαφήμιση καπνού που απευθύνεται σε νέους, στην Ελβετία

Το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι θα εντείνει τους περιορισμούς που έχει ήδη σχεδιάσει προκειμένου να απαγορεύσει τη διαφήμιση σε χώρους και μέσα ενημέρωσης όπου μπορούν να τη δουν νέοι.