Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ θέλει να σφίξει τον κλοιό γύρω από την Huawei

Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την πίεση της στον κινεζικό κολοσσό Huawei και σχεδιάζει την διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος της εταιρείας παρά την επικείμενη υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας σήμερα με την Κίνα.

Εντείνει τις πιέσεις της στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, η κυβέρνηση Τραμπ που σχεδιάζει την διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος του τεχνολογικού κολοσσού. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται οι διεργασίες για την έκδοση ενός κανονισμού που θα ενισχύσει τις εξουσίες της Ουάσιγκτον να απαγορεύει εξαγωγές υλικού προς την Huawei.

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να κλιμακώσει την άσκηση πίεσης προς την κινεζική εταιρία, όπως δήλωσαν δύο πηγές. Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έθεσε τον περασμένο Μάιο την Huawei Technologies Co Ltd στη μαύρη λίστα των εταιριών, οι δραστηριότητες των οποίων προκαλούν ανησυχίες για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Στη συνέχεια, η αμερικανική κυβέρνηση περιόρισε τις πωλήσεις υλικών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ προς την Huawei, αλλά και μικρού αριθμού υλικών που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και περιέχουν αμερικανική τεχνολογία.

Με τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα, σημαντικές ξένες αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογικού υλικού μένουν εκτός του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης, προκαλώντας τον εκνευρισμό αξιωματούχων εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επιδιώκουν την λήψη μέτρων κατά της Κίνας ώστε να κλιμακωθεί η πίεση που ασκείται για να εμποδισθεί η πρόσβαση της Huawei σε υλικά αναγκαία για τα συστήματα που παράγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις των ΗΠΑ σε Λονδίνο για την συμμετοχή της Huawei στο δίκτυο 5G

Είκοσι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους, παροτρύνοντας τους Βρετανούς βουλευτές να επανεξετάσουν την απόφαση της κυβέρνησής τους για την συμμετοχή της κινεζικής Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.