ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Super-Market
Φωτο: Shutterstock

Ιταλία: Η ακρίβεια στα τρόφιμα πλήττει εκατομμύρια οικογένειες

Η ιταλική ένωση καταναλωτών πρόσθεσε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς της Τράπεζας της Ιταλίας, για τα φτωχότερα νοικοκυριά ο πληθωρισμός άγγιξε τον Δεκέμβριο στην πραγματικότητα το 17%

O πρόεδρος της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons, Κάρλο Ριέντσι, αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών στην χώρα και τόνισε ότι «η ακρίβεια αποτελεί καρκίνο για εκατομμύρια οικογένειες, ο οποίος είναι τόσο επιθετικότερος, όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα των νοικοκυριών».

Η ιταλική ένωση καταναλωτών πρόσθεσε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς της Τράπεζας της Ιταλίας, για τα φτωχότερα νοικοκυριά ο πληθωρισμός άγγιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πραγματικότητα το 17%, έναντι 9,9% για τις οικογένειες με υψηλότερο εισόδημα.

Η Codacons αναφέρει, παράλληλα, ότι τον Μάιο φέτος οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 11,9% και κατά 11,3% σε ό,τι αφορά συνολικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ένωσης καταναλωτών της χώρας ζητά από την κυβέρνηση Μελόνι «παρεμβάσεις για την συγκράτηση των τιμών λιανικής πώλησης και να μετατραπεί το θέμα της ακρίβειας σε μόνιμη προτεραιότητα της κυβερνητικής ατζέντας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Italy, Italia, Meloni
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι ενισχύει τις σχέσεις της με το Παρίσι λόγω μεταναστευτικού

Η κυβέρνηση της βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπη με την αύξηση των αφίξεων στη Λαμπεντούζα και, έως τώρα, έδειξε να κινείται προς δυο κύριες κατευθύνσεις. Στο θέμα του μεταναστευτικού υπάρχει έντονη διαφωνία ανάμεσα σε Ιταλία και Γερμανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το ενδεχόμενο πώλησης 8% της Monte dei Paschi εξετάζει η κυβέρνηση

Το ιταλικό δημόσιο κατέχει το 67% της τράπεζας, ενώ ένα ακόμη σχέδιο που εξετάζεται είναι η συγχώνευσή της με δύο ακόμη ομίλους, ώστε να δημιουργηθεί ο τρίτος μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός της χώρας.