ΓΔ: 2251.93 1.44% Τζίρος: 36.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:37
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Έτοιμη να ξεκινήσει την μεγάλη αντεπίθεση η Ουκρανία

Το Κίεβο ελπίζει ότι η αντεπίθεσή του θα αλλάξει τη ολόκληρη δυναμική του πολέμου που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι οι δυνάμεις του θα απελευθερώσουν μεγάλες περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις.

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της για να ανακαταλάβει τις περιοχές που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του ο ρωσικός στρατός», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Πιστεύουμε απόλυτα ότι θα επιτύχουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας μιλώντας στη Wall Street Journal.

«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς τρόπους, διαφορετικούς. Αλλά θα το κάνουμε και είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε.

Το Κίεβο ελπίζει ότι η αντεπίθεσή του θα αλλάξει τη ολόκληρη δυναμική του πολέμου που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι οι δυνάμεις του θα απελευθερώσουν μεγάλες περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και διάφοροι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την φιλοδοξία να εκδιώξουν τους Ρώσους και από την χερσόνησο της Κριμαίας και έχουν τονίσει ότι ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο αν η Μόσχα αποδεχθεί τα ουκρανικά σύνορα έτσι όπως ήταν καθορισμένα το 1991.

Τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε επισημάνει ότι η χώρα του πρέπει να περιμένει για την παράδοση περισσότερων δυτικών αρμάτων μάχης προτού ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Εδώ και καιρό διεξάγει διπλωματική εκστρατεία για να ζητήσει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση και όπλα, κλειδί για την επιτυχία των σχεδίων του Κιέβου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Μυστική εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών από τον κινεζικό στρατό

Σύμφωνα με τη Die Welt και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, η Κίνα φέρεται να εκπαίδευσε μυστικά εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες που κάποιοι στάλθηκαν στην Ουκρανία, χωρίς επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.