ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αεροσκάφος Qantas φράχτης
Αεροπλάνα της Qantas σταθμευμένα πίσω από περίφραξη στο αεροδρόμιο.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas καταργεί τις στολές βάσει φύλου

Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε αναθεωρήσει τους κανονισμούς της ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες και να καταστήσει τις στολές πιο άνετες για το προσωπικό της.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει τις στολές της με βάση το φύλο, επιτρέποντας στο ανδρικό πλήρωμα καμπίνας να μακιγιάρεται και στο γυναικείο προσωπικό να πάψει να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Η Qantas δήλωσε ότι είχε αναθεωρήσει τους κανονισμούς της ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες και να καταστήσει τις στολές πιο άνετες για το προσωπικό της που προέρχεται από «διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα».

Η εταιρεία είχε στο παρελθόν επικριθεί για τον άκαμπτο κώδικα ενδυμασίας της, σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν στους πιλότους να έχουν μουστάκι, υπήρχε όριο στο μήκος της φαβορίτας του πληρώματος και καθορίζονταν οι ιδανικές αποχρώσεις για το μακιγιάζ ματιών.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούν τα αιτήματα των συνδικάτων, τα οποία προέτρεπαν την Qantas να καταργήσει την υποχρέωση να μακιγιάρεται το γυναικείο προσωπικό.

«Η μόδα εξελίσσεται και το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας ως προς το στυλ (του προσωπικού μας) με την πάροδο των ετών», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Τα πρότυπά μας που αφορούν τις στολές αντανακλούσαν πάντα την εποχή», προστίθεται.

Η Qantas είπε ότι οι νέες «κατευθυντήριες γραμμές για το στυλ και την υγιεινή» θα αντικαταστήσουν τις παλιές κατηγορίες στολών που διακρίνονταν σε «ανδρικές» και «γυναικείες».

Πλέον, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να επιλέξει να φορέσει μακιγιάζ ή όχι, να φορέσει ίσια παπούτσια και να έχει μακριά μαλλιά, αρκεί να τα έχει πιασμένα αλογοουρά ή κότσο σινιόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ακυρώθηκαν οι αποψινές πτήσεις προς Τεχεράνη από Κωνσταντινούπολη

Τρεις πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη ακυρώθηκαν από Turkish Airlines και δύο ιρανικές εταιρείες, ενώ δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για τους λόγους, εν μέσω αμερικανικών απειλών κατά του Ιράν.
Το Instagram μπλοκαρισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Instagram: Ειδοποιήσεις σε γονείς ανήλικων για αυτοκτονικές αναζητήσεις

Το Instagram θα ενημερώνει τους γονείς αν το έφηβο παιδί τους κάνει συχνές αναζητήσεις για αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό, ενώ αυξάνονται οι χώρες που σκέφτονται περιορισμούς στα social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: «Δεν θεωρώ δεδομένη την ασφάλειά μου» μετά την απειλή για βόμβα

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, απομακρύνθηκε προσωρινά από την κατοικία του στην Καμπέρα λόγω απειλής για βόμβα, ωστόσο επέστρεψε αφού δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο. Η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλός γυναικολόγος κατηγορείται για αχρείαστα χειρουργεία σε ασθενείς

Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά γυναικολόγο στη Μελβούρνη που κατηγορείται για περιττές χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες χωρίς επαρκή διάγνωση, με ασθενείς να αναφέρουν σοβαρό πόνο για μεγάλο διάστημα μετά τις επεμβάσεις.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλμπανέζι στηρίζει τον αποκλεισμό του Άντριου από τη διαδοχή του θρόνου

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι στηρίζει τις εκκλήσεις για αποκλεισμό του πρώην πρίγκιπα από τη διαδοχή στον βρετανικό θρόνο, λόγω της πρόσφατης σύλληψής του και των σοβαρών αιτιάσεων που εμπλέκουν τον Τζέφρι Επστιν.