ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ondura-kyklones
Φώτο: Shutterstock

Η Δημοκρατία της Ονδούρας εγκαινίασε την πρεσβεία της στο Πεκίνο

Η πρόεδρος της χώρας, η Σιομάρα Κάστρο, συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα· αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό της Σι Τζινπίνγκ.

Η Ονδούρα εγκαινίασε σήμερα την πρεσβεία της στην Κίνα, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του κράτους της κεντρικής Αμερικής να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν τον Μάρτιο. Την πρεσβεία εγκαινίασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, διευκρίνισε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Η πρόεδρος της Ονδούρας, η Σιομάρα Κάστρο, συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα· αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό της Σι Τζινπίνγκ.

Η κυρία Κάστρο αποφάσισε η χώρα να διακόψει τις σχέσεις με την Ταϊβάν που διατηρούσε δεκαετίες και να προσεγγίσει την Κίνα σε αναζήτηση επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Στο όνομα του δόγματος της «ενιαίας Κίνας», το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία, δεν αποδέχεται να συνάπτονται διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα σε οποιαδήποτε χώρα και τη νήσο.

Η αναγνώριση της Κίνας από οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεπάγεται έτσι τη de facto διακοπή των σχέσεών της με την Ταϊβάν. Μετά τη σύναψη σχέσεων Ονδούρας-Κίνας, τα κράτη που αναγνωρίζουν την Ταϊβάν μειώθηκαν σε μόνο 13 παγκοσμίως. Πρόκειται κυρίως για φτωχές κι αναπτυσσόμενες χώρες στην κεντρική Αμερική, στην Καραϊβική και στον Ειρηνικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ