ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Ουκρανία: Νυχτερινή αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας, νεκροί και τραυματίες

Ο δήμαρχος της πόλης Χαρκίβ (ανατολικά) έκανε λόγο μέσω Telegram για πλήγματα ρωσικών UAVs σε πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφελείας.

Οι αρχές στην ουκρανική πόλη Κρεβί Ρι (κεντρικά) έκαναν λόγο για «μαζική πυραυλική επίθεση» της Ρωσίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κάτοικοι, να τραυματιστούν άλλοι και να προκληθούν ζημιές σε πολιτικές υποδομές.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στο Κρεβί Ρι, οι οποίες κατέστρεψαν ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών, δήλωσε σήμερα ο Σέρχιι Λισάκ, ο κυβερνήτης της ουκρανικής περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ. Έκανε λόγο για «μαζική πυραυλική επίθεση» των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην πόλη.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε ο Λισάκ στην εφαρμογή Telegram.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε άλλη τοποθεσία στην πόλη, πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Κρεβί Ρι, ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, έκανε λόγο για κτίρια που επλήγησαν, ανάμεσά τους πενταώροφη πολυκατοικία, εκτιμώντας ότι «πιθανόν υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια».

Εξαιτίας των πληγμάτων στα άλλα κτίρια «έχουμε τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Βίλκουλ μέσω Telegram.

Κανείς από τους δύο αξιωματούχους δεν έδωσε πιο συγκεκριμένο απολογισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης Χαρκίβ (ανατολικά) έκανε λόγο μέσω Telegram για πλήγματα ρωσικών UAVs σε πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφελείας.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε σχεδόν όλη την Ουκρανία για ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου Σερχίι Πόπκο πάντως διαβεβαίωσε ότι η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αποκρούστηκε και όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν στην πόλη καταστράφηκαν. «Δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι το ένα μετά το άλλο χωριό απελευθερώνουν οι ουκρανικές δυνάμεις οι οποίες έχουν περάσει πλέον στην αντεπίθεση, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζεκλένσκι την ώρα που οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν έντονες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων των περιοχών Ντονέτσκ και Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου η Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Κίεβο είχε ανακτήσει πέντε πόλεις και χωριά. Πρόκειται για τα χωριά Στορόσχεβε, Μπλαχοντάτνε, Nεσκούτσνε, Μακάριβκα και Νοβοντάριβκα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν συμμετείχε στο σαμποτάζ των Nord Stream

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε εκ νέου εμπλοκή της Ουκρανίας στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream το 2022, παρά τα ευρήματα της γερμανικής εισαγγελίας που την εμπλέκουν. Τόνισε πως η Ουκρανία δεν συμμετείχε σε καμία σχετική επιχείρηση.
Drone, Heron
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία στοχεύει τώρα τον ρωσικό κολοσσό Ozon μετά τη Wildberries

Η Ουκρανία έπληξε για δεύτερη μέρα αποθήκη της ρωσικής Ozon, προκαλώντας φωτιά και εκκένωση 300 εργαζομένων στην Όρενμπουργκ, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε χτυπήσει αποθήκη στη Σαμάρα με τραυματίες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κίεβο και Μόσχα αναπτύσσουν εναλλακτικές λύσεις πέρα από το Starlink

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως Ουκρανία και Ρωσία εργάζονται σε εναλλακτικά δίκτυα του Starlink, υπογραμμίζοντας ότι Ρωσία και Κίνα στοχεύουν να ολοκληρώσουν το δικό τους ως το 2026, λόγω της εξάρτησης από την έγκριση του Ίλον Μασκ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία θα επισπεύσει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε να επιταχύνει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και να μεσολαβήσει σε συμμάχους για πυραύλους Patriot, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, μετά το ρωσικό πλήγμα στην Κρίβι Ριχ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» με επιθέσεις σε οικονομικούς στόχους

Ο Πούτιν δήλωσε πως το Κίεβο με επιθέσεις σε ρωσικούς οικονομικούς στόχους άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας», προειδοποιώντας για ρωσικά αντίποινα σε ευαίσθητους τομείς της ουκρανικής οικονομίας. Και οι δύο πλευρές στοχεύουν κρίσιμες υποδομές.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 νεκροί από ουκρανικά χτυπήματα με drones στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, που έπληξαν αποθήκη της Ozon και βιομηχανική μονάδα στη Σαμάρα, προκαλώντας φωτιά και διακοπή λειτουργίας της αποθήκης.