ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Klima, Kllimatiki Allagi
Φωτο: Shutterstock

Βρετανία: Επιβολή περιορισμών στην χρήση νερού λόγω της ξηρασίας

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε και ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν διακοπές υδροδότησης.

Απαγόρευση ποτίσματος θα ισχύσει από τις 26 Ιουνίου στις περιοχές του Κεντ και του Σάσεξ στην Αγγλία, λόγω της λειψυδρίας και των συνθηκών ξηρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στις δύο αυτές περιοχές, οι πελάτες της South East Water δεν θα μπορούν να ποτίζουν τους κήπους τους από τις 26 Ιουνίου, ούτε να πλένουν τα αυτοκίνητά τους ή να γεμίζουν τις πισίνες τους.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε και ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν διακοπές υδροδότησης που υποχρέωσαν σχολεία να κλείσουν ορισμένες τάξεις.

«Είδαμε την ζήτηση να αυξάνεται εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών, αλλά αυτό είχε επιπτώσεις στην ικανότητά μας να διασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου των πελατών», εξηγεί σε ανακοίνωση ο Ντέιβιντ Χίντον επικεφαλής της South East Water. Κατά συνέπεια, «δεν έχουμε άλλη επιλογή από την επιβολή αυτής της προσωρινής απαγόρευσης».

«Η κατάσταση εξελίχθηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο», δήλωσε.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, περιορισμοί στην χρήση του νερού επιβλήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας της ξηρασίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 32°C, ενώ σπάνιες είναι οι βροχοπτώσεις εδώ και εβδομάδες.

Χθες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες των Επειγόντων βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία εξετάζει χιλιομετρικό φόρο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε να συμβάλλουν όλοι στη χρηματοδότηση των οδικών έργων. Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η χρέωση ίσως φτάσει τις 3 πένες ανά μίλι από το 2028.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στη Βρετανία για κρατούμενους που απελευθερώνονται κατά λάθος

Αποκαλύψεις για δεκάδες λανθασμένες αποφυλακίσεις κρατουμένων κάθε χρόνο προκαλούν αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση για το χάος στις φυλακές.
Τράπεζα της Αγγλίας πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αμετάβλητο το επιτόκιο διατηρεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 4%, παρά τον πληθωρισμό στο 3,8%, πάνω από τον στόχο του 2%. Πέντε από τα εννέα μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της διατήρησης, τέσσερα υπέρ της μείωσης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο πατέρας του δράστη αποκαλύπτει απειλές για τη ζωή του

Ο πατέρας του Άξελ Ρουντακουμπάνα, που καταδικάστηκε σε 52 χρόνια για τη δολοφονία τριών κοριτσιών το 2024 στο Σάουθπορτ, αποκάλυψε ότι ο γιος του είχε βίαιες τάσεις και απείλησε να τον σκοτώσει μετά την αποβολή του από το σχολείο.