ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία της Κίνας
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα επιβεβαιώνει την υποστήριξη της στην κυβέρνηση του Πούτιν

Υποστηρίζουμε τη Ρωσία για τη διατήρηση της σταθερότητας της σε εθνικό επίπεδο, όπως ανέφερε σήμερα, σε μία ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο Ρώσος υφυπουργός των Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο μετέβη στο Πεκίνο για συνομιλίες με την Κίνα, αναφορικά με «διεθνή ζητήματα» μετά από τη μεγάλη πρόκληση που αντιμετώπισε η εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από τους ένοπλους μισθοφόρους της εταιρίας Βάγκνερ.

Ο Ρουντένκο αντάλλαξε σήμερα απόψεις με τον Κινέζο υπουργό των Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ σε μία συνάντηση στην κινεζική πρωτεύουσα για την πορεία των σινο-ρωσικών σχέσεων, όπως επίσης και για «διεθνή και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος», σύμφωνα με μία ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών στην ηλεκτρονική σελίδα του.

«Η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία για τη διατήρηση της σταθερότητας της σε εθνικό επίπεδο», όπως ανέφερε σήμερα, σε μία ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο των Εξωτερικών, μετά από την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε και αυτό σήμερα ότι η Κίνα εξέφρασε την υποστήριξή της στην ηγεσία της Ρωσίας για τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να σταθεροποιήσει την εσωτερική κατάσταση, μετά την ματαιωθείσα απόπειρα ανταρσίας της εταιρίας των βαριά οπλισμένων μισθοφόρων Βάγκνερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ καλεί Κινέζο ομόλογο στο Κίεβο, Πεκίνο προσφέρει βοήθεια

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Σιμπίχα κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο, τονίζοντας τον ρόλο της Κίνας στην ειρήνη με τη Ρωσία. Το Πεκίνο εξέφρασε προθυμία για ανθρωπιστική βοήθεια και συνέχιση του διαλόγου στην ουκρανική κρίση.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατηγορίες κατά Πεκίνου για μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα για μυστικές πυρηνικές δοκιμές, καλώντας την να συμμετάσχει σε έλεγχο εξοπλισμών μαζί με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Τόμας ΝτιΝάνο, δοκιμή αυτού του τύπου έγινε στις 22 Ιουνίου 2020.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατηγικά όπλα: Διεκδίκησεις ΗΠΑ και Ρωσίας για πολυμερή διαπραγμάτευση

Οι ΗΠΑ ζητούν πολυμερείς διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των πυρηνικών με συμμετοχή της Κίνας. Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει αν συμπεριληφθούν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα δεν συμμετέχει σε συνομιλίες πυρηνικού αφοπλισμού προς το παρόν

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για πυρηνικό αφοπλισμό «σε αυτό το στάδιο», τονίζοντας πως οι δυνατότητές της διαφέρουν από ΗΠΑ και Ρωσία. Η δήλωση έρχεται μετά τη λήξη της συνθήκης New Start ΗΠΑ-Ρωσίας.
Πιόνια Κίνας και Ταϊβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σοϊγκού: «Ακλόνητη» στήριξη της Ρωσίας στην Κίνα για το ζήτημα Ταϊβάν

Ο Σεργκέι Σοϊγκού διαβεβαίωσε τον Κινέζο ΥΠΕΞ ότι η Ρωσία στηρίζει το Πεκίνο στο θέμα της Ταϊβάν, σύμφωνα με το TASS, ενώ Μόσχα και Πεκίνο διατηρούν στενούς δεσμούς και στρατηγική συνεργασία «άνευ ορίων».
Σημαίες Κίνας κυματίζουν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση στο Πεκίνο για θέματα ασφάλειας Ρωσίας-Κίνας

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκεται στην Κίνα για συνομιλίες με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι σχετικά με διεθνή και περιφερειακά θέματα ασφαλείας, εν μέσω προσπαθειών τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.