ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
russia, police, navalny
Φωτο: shutterstock

Ο δήμαρχος της Μόσχας κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση με UAVs

Νωρίτερα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ρωσικής πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

«Αυτή τη στιγμή, οι επιθέσεις έχουν αποκρουσθεί από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Σομπιάνιν μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram.

«Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν».

Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες, πρόσθεσε ο Σομπιάνιν.

Νωρίτερα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας «για τεχνικούς λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου».

Οι περιορισμοί ίσχυσαν μέχρι τις 8 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ αριθμός πτήσεων προσγειώθηκε σε άλλα αεροδρόμια, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως άλλα αεροδρόμια της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.