Φώτο: Shutterstock

Στροφή της Βρετανίας στην Αφρική μετά το Brexit

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, ο Μπόρις Τζόνσον ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων με χώρες εκτός της Ευρώπης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει σήμερα την ενίσχυση των επενδυτικών δεσμών μεταξύ της Βρετανίας και της Αφρικής, κατά την διάρκεια διάσκεψης με την συμμετοχή ηγετών από 21 αφρικανικές χώρες.

Η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, ο Τζόνσον ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων με χώρες εκτός της Ευρώπης.

Στην διάρκεια μιας διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, ο Τζόνσον θα ζητήσει η Βρετανία να γίνει «επενδυτικός συνεργάτης επιλογής» για την Αφρική.

Ο ίδιος θα δώσει έμφαση σε συμφωνίες οικονομικού ύψους δισεκατομμυρίων λιρών με χώρες της αναφερόμενης ηπείρου, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των βρετανικών εταιριών από την παροχή εξοπλισμού έξυπνου φωτισμού για τους δρόμους στη Νιγηρία μέχρι την εγκατάσταση φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού ζυθοποιίας στην Κένυα.

Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει επίσης τον τερματισμό της βρετανικής υποστήριξης στην εξόρυξη άνθρακα ή στην παραγωγή ενέργειας από άνθρακα για χώρες του εξωτερικού (εκτός Βρετανίας) σύμφωνα με μία ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από την έναρξη της διάσκεψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σταματάει η πώληση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη Βρετανία το 2035

Με στόχο το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζοντας την COP26 ανακοίνωσε πως θα απαγορευτεί η πώληση βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκίνητων στη Βρετανία μέχρι το 2035.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπ. Τζόνσον ανακοινώνει τους όρους του για εμπορική συμφωνία με ΕΕ

Τους όρους για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με την ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός και θα σημειώσει πως η εθνική κυριαρχία είναι σημαντικότερη από την οικονομία.