ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
facebook
Φώτο: Shutterstock

Η Meta εγκαινίασε επίσημα τον αντίπαλο του Twitter, την Threads

Η Meta την Τετάρτη εγκαινίασε επίσημα μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Threads, η οποία προορίζεται να προσφέρει έναν χώρο για διαδικτυακές συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το Facebook έχει προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Twitter με πολλούς τρόπους όλα αυτά τα χρόνια, αντιγράφοντας χαρακτηριστικά του Twitter όπως τα hashtags και τα trending topics. Αλλά τώρα η μητρική εταιρεία του Facebook ρίχνει ίσως το μεγαλύτερο χτύπημα στο Twitter.

Η Meta την Τετάρτη εγκαινίασε επίσημα μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Threads, η οποία προορίζεται να προσφέρει έναν χώρο για διαδικτυακές συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο, μια λειτουργία που αποτελεί εδώ και καιρό το βασικό πλεονέκτημα του Twitter.

Η εφαρμογή φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες με το Twitter, από τη διάταξη μέχρι την περιγραφή του προϊόντος. Η καταχώριση, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως teaser, τονίζει τη δυνατότητα δημιουργίας οπαδών και σύνδεσης με ομοϊδεάτες.

«Το όραμα για το Threads είναι να δημιουργήσουμε έναν προαιρετικό και φιλικό δημόσιο χώρο για συζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε μια ανάρτηση του Threads μετά το λανσάρισμα. «Ελπίζουμε να πάρουμε αυτό που το Instagram κάνει καλύτερα και να δημιουργήσουμε μια νέα εμπειρία γύρω από το κείμενο, τις ιδέες και τη συζήτηση για ό,τι σας απασχολεί».

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε στον επαληθευμένο λογαριασμό του Threads ότι η εφαρμογή ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εγγραφές μέσα στις πρώτες δύο ώρες. Αργότερα την Τετάρτη, έγραψε ότι το Threads «ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια εγγραφές στις πρώτες τέσσερις ώρες».

Επίσης, απάντησε σε δημοσιεύματα και μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το αν το Threads θα γίνει ποτέ μεγαλύτερο από το Twitter.

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια εφαρμογή δημόσιων συζητήσεων με 1 δισεκατομμύριο και πλέον ανθρώπους σε αυτήν. Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αλλά δεν το έχει καταφέρει», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Threads. «Ας ελπίσουμε ότι θα το καταφέρουμε».

Η καταχώριση της εφαρμογής την περιγράφει ως ένα μέρος όπου οι κοινότητες μπορούν να συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που τους ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι το τι είναι trending.

«Ό,τι κι αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ακολουθήσετε και να συνδεθείτε απευθείας με τους αγαπημένους σας δημιουργούς και άλλους που αγαπούν τα ίδια πράγματα - ή να δημιουργήσετε ένα δικό σας πιστό κοινό για να μοιραστείτε τις ιδέες, τις απόψεις και τη δημιουργικότητά σας με τον κόσμο», αναφέρεται.

Η Meta δήλωσε ότι τα μηνύματα που δημοσιεύονται στα Threads θα έχουν όριο 500 χαρακτήρων. Η εταιρεία δήλωσε ότι φέρνει την εφαρμογή σε 100 χώρες μέσω του iOS της Apple και του Android.

Μετά τη λήψη της εφαρμογής, οι χρήστες καλούνται να συνδέσουν τη σελίδα τους στο Instagram, να προσαρμόσουν το προφίλ τους και να ακολουθήσουν τους ίδιους λογαριασμούς που ήδη ακολουθούν στο Instagram. Η εμφάνιση είναι παρόμοια με το Twitter με μια οικεία διάταξη, τροφοδοσία με βάση το κείμενο, τη δυνατότητα αναδημοσίευσης και παράθεσης αποσπασμάτων από άλλες αναρτήσεις του νήματος. Αλλά συνδυάζει επίσης την υπάρχουσα αισθητική του Instagram και προσφέρει τη δυνατότητα να μοιράζονται αναρτήσεις από τα Threads απευθείας στις ιστορίες του Instagram. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί του Instagram επαληθεύονται επίσης αυτόματα στο Threads. Οι λογαριασμοί Thread μπορούν επίσης να αναγράφονται ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί.

Η νέα εφαρμογή εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο αντιπάλων του Twitter και θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή για το Twitter από την ομάδα, δεδομένων των τεράστιων πόρων της Meta και του τεράστιου κοινού της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ