ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Berlusconi-Silvio
Φωτο: Shutterstock

Ποιοι θα μοιραστούν την αμύθητη περιουσία του Σ. Μπερλουσκόνι

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου Fininvest σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Στη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αναγνώσθηκε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στο Μιλάνο, προβλέπεται ότι το 53% της εταιρίας Fininvest, η οποία διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

Το Αnsa προσθετει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και άλλα 100 στην τελευταία του σύντροφο, την Μάρτα Φασίνα. Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ' Ούτρι, ο «μίστερ τιβί» αφήνει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαθήκη φέρει ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργος είχε εισαχθεί στο νοσοκομειο Σαν Ραφαέλε του Μιλανου. Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται: «Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιριών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: 13χρονος μαχαίρωσε καθηγήτριά του μέσα στο σχολείο

Μαθητής 13 ετών σε ιταλικό γυμνάσιο επιτέθηκε στην καθηγήτριά του με σπρέι πιπεριού και τη μαχαίρωσε. Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης προσπάθησε να μεταδώσει το συμβάν στο διαδίκτυο, ενώ συνελήφθη άμεσα.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλικό Eurofighter επλήγη σε επίθεση σε σαουδαραβική αεροπορική βάση

Ιταλικό μαχητικό Eurofighter επλήγη σε επίθεση σε βάση στη Σαουδική Αραβία, χωρίς τραυματισμούς ιταλικού προσωπικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο. Καμία άλλη ζημιά σε ιταλικό στρατιωτικό εξοπλισμό ή υποδομές.
Αεροπλανοφόρο από αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία παραλαμβάνει το πρώτο της αεροπλανοφόρο

Η Ινδονησία παρέλαβε το πρώτο της αεροπλανοφόρο από την Ιταλία, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων. Το πλοίο θα μετονομαστεί KRI Sriwijaya και θα συμμετέχει και σε επιχειρήσεις διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το ναυτικό προστατεύει ιταλικά πλοία στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων από το στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ, χωρίς να αναμένει ευρωπαϊκές αποφάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατάργηση τελών κυκλοφορίας για τα περισσότερα οχήματα πριν τις εκλογές

Η ιταλική κυβέρνηση καταργεί τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για δίκυκλα και αυτοκίνητα έως 80 KW, καλύπτοντας περίπου 14,5 εκατ. οχήματα ή το 70%. Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε πως το μέτρο είναι μόνιμο και όχι προεκλογικό.