ΓΔ: 2277.7 -0.49% Τζίρος: 50.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:42
CIA, USA, biden
Φωτο: Shutterstock

Μπερνς (CIA): «Θα εκπλαγώ» αν ο Πούτιν δεν εκδικηθεί τον Πριγκόζιν

Ο διευθυντής της CIA σχολίασε ότι «ο Πούτιν είναι κάποιος που πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κερδίζει χρόνο για το πώς θα εκδικηθεί τον επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν για την ανταρσία του τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

«Θαρρώ ότι ο Πούτιν είναι κάποιος που πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει την κατάσταση στο βαθμό που μπορεί», είπε ο Μπερνς μιλώντας σε ένα φόρουμ για θέματα ασφαλείας στο Άσπεν στο Κολοράντο.

«Αλλά και πάλι, από την εμπειρία μου, ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης, οπότε θα εκπλαγώ αν ο Πριγκόζιν αποφύγει περαιτέρω αντίποινα για όσα έκανε», ανέφερε.

Νωρίτερα τον Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αστειευόμενος ότι ο Πριγκόζιν ίσως θα πρέπει να προσέχει τυχόν απόπειρες δηλητηρίασης από τον Πούτιν. «Αν ήμουν στη θέση του θα πρόσεχα τι έτρωγα», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και ο Μπερνς από την πλευρά του ανέφερε: «Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, δεν θα απέλυα τον δοκιμαστή φαγητού μου».

Ο ίδιος παράλληλα επιβεβαίωσε παλαιότερες αναφορές ότι η CIA είχε όντως εκ των προτέρων γνώση για την ανταρσία του Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου που έληξε σε λιγότερο από 24 ώρες με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξαντρ Λουκασένκο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη: Επαφές Ντμίτριεφ με Αμερικανούς σύντομα

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Γενεύη, χωρίς να είναι μέλος της επίσημης ρωσικής αποστολής στις επερχόμενες τριμερείς συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2 στη Γενεύη

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα γίνει 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γενεύη: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2

Οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας για την Ουκρανία θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με τριμερή συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία στέλνει πετρέλαιο στην Κούβα για «ανθρωπιστικούς λόγους»

Η Ρωσία θα στείλει άμεσα πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα στην Κούβα ως ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, λόγω της οξείας έλλειψης καυσίμων που προκαλεί η αμερικανική πίεση στη χώρα.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το εδαφικό στο επίκεντρο του νέου γύρου συνομιλιών με ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι αποδέχθηκε πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα, με βασικό θέμα το εδαφικό. Στην ατζέντα και ιδέα «ελεύθερης ζώνης» στο Ντονμπάς.