ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Πεκίνο θα ενισχύσει τις τεχνολογικές επιχειρήσεις καινοτομίας

Η Κίνα θα εμβαθύνει τις δομικές μεταρρυθμίσεις της στον τομέα της οικονομικής υποστήριξης των αλυσίδων εφοδιασμού και θα οργανώσει ένα σύστημα εξυπηρέτησης των οικονομικών αναγκών των επιχειρήσεων.

Το Πεκίνο θα διαθέσει περισσότερα κεφάλαια στην πραγματική οικονομία και στους τομείς που σχετίζονται με την καινοτομία, προκειμένου να επιτύχει την αυτόνομη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η Κίνα θα εμβαθύνει τις δομικές μεταρρυθμίσεις της στον τομέα της οικονομικής υποστήριξης των αλυσίδων εφοδιασμού και θα οργανώσει ένα σύστημα εξυπηρέτησης των οικονομικών αναγκών των επιχειρήσεων, που θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένο σε αυτές, καλύπτοντας πολλές μορφές επιχειρήσεων που στηρίζονται στην τεχνολογία, όπως δήλωσε ο Ζανγκ Κινγκσόνγκ, αναπληρωτής διοικητής της Κινεζικής Λαϊκής Τράπεζας, στη διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις κατέγραψαν ταχείες δανειακές επεκτάσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας τράπεζας.

Κατά την ίδια περίοδο, τα δάνεια μεσαίας και μακράς χρονικής διάρκειας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα στον τομέα των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καταγράφηκαν στα 2,5 τρισεκατομμύρια γιουάν (320 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 41,5%.

Τα δάνεια σε εκκρεμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας έφτασαν στα 2,36 τρισεκατομμύρια γιουάν (300 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 25,1%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν μη εμπορικές πρακτικές

«Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανίας είναι το αποτέλεσμα της τεχνολογικής καινοτομίας των επιχειρήσεων και της ενεργούς συμμετοχής τους στον ανταγωνισμό της αγοράς» εκτιμά το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Θα τριπλασιάσει τους δασμούς στον κινεζικό χάλυβα και αλουμίνιο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ξεκινά έρευνα για τις «αθέμιτες πρακτικές της Κίνας στους τομείς της ναυπήγησης, των θαλάσσιων μεταφορών και της επιμελετειακής υποστήριξης».