ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

To Πεκίνο επιδιώκει την εμβάθυνση των σχέσεων του με το Παρίσι

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, δήλωσε απευθυνόμενος στον Γάλλο υπουργό των Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ ότι η Κίνα έχει τη βούληση εμβάθυνσης των σχέσεών της με την Γαλλία.

Η Κίνα ελπίζει ότι η Γαλλία μπορεί «να σταθεροποιήσει τον τόνο» των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα όπως δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο, ο Χε Λιφένγκ αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν πως να εξισορροπήσουν την «αποκλιμάκωση» των κινδύνων και να συνεργαστούν με τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως.

Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε απευθυνόμενος στον Γάλλο υπουργό των Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ ότι η Κίνα έχει τη βούληση εμβάθυνσης των σχέσεών της με τη Γαλλία, σε παραδοσιακούς τομείς συνεργασίας όπως, τα οικονομικά, οι επιστήμες και η καινοτομία στην τεχνολογία, καθώς οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συναντώνται για τον 9ο κύκλο του διμερούς Οικονομικού Διαλόγου τους.

«Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα σταθεροποιήσει τον τόνο της φιλικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, στη διάρκεια της εναρκτήριας τοποθέτησης του κατά τις απογευματινές συζητήσεις στο Πεκίνο, προσθέτοντας ότι η Κίνα πιστεύει ότι οι διμερείς σχέσεις της με τη Γαλλία «έχουν μία καλή βάση».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Να αναπτύξει τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα στοχεύει η Γαλλία

Καθώς το Πεκίνο είναι πρόθυμο να εμβαθύνει τη συνεργασία με το Παρίσι σε ορισμένους τομείς, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως δεν θέλει η χώρα να αντιμετωπίζει εμπόδια στην πρόσβαση στις κινεζικές αγορές.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Γαλλίας με Κίνα για ενίσχυση των οικονομικών δεσμών

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ που συναντήθηκε με την Γαλλίδα ομόλογο του Κ. Κολονά, ανέφερε πως οι δύο χώρες θα πρέπει να διερευνήσουν νέες περιοχές συνεργασίας και να οικοδομήσουν μια πιο ανθεκτική διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενόχληση του Παρισιού για τις δηλώσεις του Κινέζου πρέσβη για το Ουκρανικό

Ο Κινέζος πρέσβης στη Γαλλία, Λου Σαγιέ εκτίμησε ότι οι χώρες που ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση «δεν έχουν πραγματικό καθεστώς βάσει του διεθνούς δικαίου διότι δεν υπήρξε διεθνής συμφωνία για να οριστικοποιηθεί το καθεστώς τους ως ανεξάρτητες χώρες».
ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Λεμέρ: Η ΕΕ να χτίσει την ανεξαρτησία της πέρα από ΗΠΑ και Κίνα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να είναι εναντίον της Κίνας επειδή είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και να χτίσει τη δική της δυναμική στο τραπέζι των διεθνών διαπραγματεύσεων.