ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

WSJ: Εξαιτίας του πολέμου, 50.000 Ουκρανοί έχουν μείνει ανάπηροι

Στο δημοσίευμα της WSJ αναφέρεται ότι ο πραγματικός αριθμός των αναπήρων- ακρωτηριασθέντων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, επειδή για τα πλήρη στοιχεία απαιτείται χρόνος.

Στους 17 μήνες πολέμου στην Ουκρανία, περίπου 50.000 Ουκρανοί έχουν μείνει ανάπηροι, χάνοντας κάτω ή άνω άκρα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal , επικαλούμενη εκτιμήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνητών μελών στον κόσμο, της εταιρείας Ottobock, και των συνεργαζόμενων μαζί της ιατρικών εταίρων της.

H εφημερίδα, στο άρθρο της με τίτλο In Ukraine, Amputations Already Evoke Scale of World War I («Στην Ουκρανία, ο αριθμός των ακρωτηριασμών φέρνει ήδη στον νου τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο») επισημαίνει ότι «δεκάδες χιλιάδες εκτιμάται ότι έχουν χάσει άκρα από την έναρξη του πολέμου, αριθμός που δεν έχει παρατηρηθεί σε πρόσφατες ένοπλες συγκρούσεις στη Δύση».

Στο δημοσίευμα της WSJ αναφέρεται ότι ο πραγματικός αριθμός των αναπήρων- ακρωτηριασθέντων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, επειδή για τα πλήρη στοιχεία απαιτείται χρόνος και μερικοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε αναμονή για να υποστούν επεμβάσεις ακρωτηριασμού για εβδομάδες ή ακόμη και για μήνες μετά τον τραυματισμό τους.

Εκτός των άλλων το κόστος των τεχνητών μελών φθάνει έως τα 50.000 ευρώ, την στιγμή που οι ουκρανικές αρχές καταβάλλουν σε κάθε στρατιωτικό που έχει τραυματισθεί το πόσο των 20.000 ευρώ, ενώ πολίτες που έχουν τραυματισθεί δεν έχουν την δυνατότητα για θεραπεία και αναγκάζονται να απευθύνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την εκτίμηση μιας εκ των εν λόγω οργανώσεων, της Houp Foundation που έχει την έδρα της στο Κίεβο, ο αριθμός των Ουκρανών, που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα κατά την διάρκεια του πολέμου, φθάνει τις 200.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 20.000 πρέπει να υποστούν ακρωτηριασμούς.

Τόσο οι αρχές της Ουκρανίας, όσο και της Ρωσίας, αποκρύπτουν τα στοιχεία που αφορούν στις απώλειες των στρατιωτικών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Δύση να αποδεχτεί την πραγματικότητα στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί τη στρατηγική πρωτοβουλία στην Ουκρανία και η Δύση πρέπει να αποδεχτεί τα νέα δεδομένα. Επίσης ανέφερε πως οι ΗΠΑ πλέον στηρίζουν την ανάγκη για νέες εκλογές μετά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Η Μόσχα αναζητά προσχήματα για νέες επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κάλεσε τους ηγέτες να καταδικάσουν τη Ρωσία, κατηγορώντας τη για ψευδείς δικαιολογίες σχετικά με υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση κατά του Πούτιν. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τις ρωσικές κατηγορίες ψευδείς.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επανεξέταση της στάσης της Μόσχας μετά την επίθεση με drone

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στάση της στις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από φερόμενη ουκρανική επίθεση με drones σε κατοικία του. Η Ουκρανία διαψεύδει, ενώ το Κρεμλίνο καταγγέλλει υπονόμευση των διαπραγματεύσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες για επίθεση σε σπίτι Πούτιν

Ο Ζελένσκι απέρριψε τις ρωσικές κατηγορίες για επίθεση στην κατοικία Πούτιν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ψέματα που υπονομεύουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Κάλεσε τον Τραμπ να απαντήσει στις ρωσικές απειλές.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Επανέναρξη λειτουργίας του σταθμού σε 18 μήνες αν λήξει ο πόλεμος

Ο επικεφαλής του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια δήλωσε πως η παραγωγή ενέργειας θα μπορούσε να ξαναρχίσει στα μέσα του 2027, εφόσον τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Ο σταθμός δεν παράγει τώρα ηλεκτρικό ρεύμα αλλά παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.