ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Syria-USA-ISIS
Shutterstock

Κυρώσεις σε ένοπλες οργανώσεις στη Συρία θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Οι πόροι που τυχόν διαθέτουν οι δύο οργανώσεις ή οι ηγέτες τους στην αμερικανική δικαιοδοσία θα παγώσουν και κάθε οικονομική δοσοληψία νομικών ή φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ μαζί τους θα απαγορευθεί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε χθες Πέμπτη κυρώσεις σε δυο ένοπλες παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία και τρία μέλη των ηγεσιών τους, προσάπτοντάς τους σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε πως οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σα, στον ηγέτη της Χουσέιν αλ Τζάσιμ και στον νεότερο αδελφό του Ουάλιντ αλ Τζάσιμ, καθώς και στη Μεραρχία Χάμζα και τον ηγέτη της Σάιφ Μπουλάντ Αμπού Μπακρ για σοβαρές παραβιάσεις σε βάρος κατοίκων της περιοχής Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

«Αυτές οι ένοπλες οργανώσεις επέτειναν τα δεινά εξαιτίας του πολυετούς εμφυλίου πολέμου στη βόρεια Συρία και εμπόδισαν την ανάνηψη της περιοχής επιδιδόμενοι σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευάλωτων πληθυσμών», σύμφωνα με το κείμενο.

Η Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σα κατηγορείται για απαγωγές και εκβιάσεις πολιτών της Αφρίν, ιδίως Κούρδων. Κατά την Ουάσιγκτον, κούρδοι πολίτες υπέστησαν «διωγμούς, απαγωγές και άλλες καταχρήσεις» με αποτέλεσμα να «αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή να καταβάλουν μεγάλα ποσά για την επιστροφή περιουσιών ή συγγενών τους».

Η Μεραρχία Χάμζα, που επίσης δρα στη βόρεια Συρία, κατηγορείται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για απαγωγές, υπεξαίρεση περιουσιών και βασανιστήρια. Αυτή η τελευταία οργάνωση διαθέτει «εγκαταστάσεις κράτησης» στις οποίες φυλακίζει «ανθρώπους που απαγάγει για παρατεταμένες περιόδους» και τα θύματα υφίστανται ιδίως «σεξουαλική κακοποίηση», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι πόροι που τυχόν διαθέτουν οι δύο οργανώσεις ή οι ηγέτες τους στην αμερικανική δικαιοδοσία θα παγώσουν και κάθε οικονομική δοσοληψία νομικών ή φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ μαζί τους θα απαγορευθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Συρία: Ο Τραμπ δηλώνει εμπιστοσύνη στον Άχμεντ αλ Σάρα

Ο πρώην τζιχαντιστής και μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ Σάρα, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο και συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, οδηγώντας σε προσωρινή άρση κυρώσεων, χωρίς το συνηθισμένο πρωτόκολλο επισκέψεων.
Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Αχμέντ αλ Σάρα στη Ουάσινγκτον στις 10 Νοεμβρίου

Ο σύρος πρόεδρος Άχμεντ αλ Σάρα θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 10 Νοεμβρίου για συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, με θέμα τη συμμετοχή της Συρίας στην αντιτζιχαντιστική συμμαχία. Είναι η δεύτερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ φέτος.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Άχμαντ αλ Σάρα επισκέπτεται Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο

Ο Σύρος πρόεδρος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπαράκ, ελπίζοντας ότι ο Άχμαντ αλ Σάρα θα ενταχθεί στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.