ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τοπίο του Λονδίνου
Τοπίο Λονδίνου με τη γέφυρα Westminster και το Μπιγκ Μπεν κατά το ηλιοβασίλεμα.

Κλείνει τον Ιανουάριο διάσημο πολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου

Το «Le Gavroche», στην περιοχή του Μέιφερ, άνοιξε το 1967 από τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021.

Ο σεφ Μισέλ Ρου ο νεότερος ανακοίνωσε το κλείσιμο τον Ιανουάριο του 2024 του λονδρέζικου εστιατορίου «Le Gavroche», ενός από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας, το οποίο ήταν το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin το 1974.  Το «Le Gavroche», στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου, άνοιξε το 1967 από τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021. Οι αδελφοί Ρου επηρέασαν, ως γνωστόν, τη βρετανική σκηνή του φαγητού. Το εστιατόριο, το οποίο βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin το 1982 και διατηρεί δύο αστέρια, ανέλαβε το 1991 ο γιος του Αλμπέρ, ο Μισέλ Ρου ο νεότερος, ο οποίος είναι διάσημος σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκείνος είναι που ανακοίνωσε το κλείσιμο του «Gavroche» στο Instagram και σε συνέντευξή του στους Times χθες το βράδυ. «Είμαι πραγματικά κουρασμένος», είπε ο 63χρονος σεφ στους Times, που περιγράφουν το εστιατόριο ως «το τελευταίο προπύργιο της κλασικής γαλλικής υψηλής κουζίνας του Λονδίνου» και «ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας». «Έχω φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν απολαμβάνω αυτή τη δουλειά όσο παλιά. Είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά και θα ήθελα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μου και της ιδιωτικής μου ζωής», εξήγησε ο Μισέλ Ρου ο νεότερος.

«Είμαι στο τιμόνι για 34 χρόνια, περισσότερο από τον πατέρα μου», συνέχισε. «Η πίεση για μένα να προσφέρω την κορυφαία ποιότητα που περιμένουν όλοι όσοι τρώνε στο Le Gavroche είναι τόσο εξαντλητική. Δεν είναι μόνο κάθε μέρα και κάθε (παρεχόμενη) υπηρεσία, αλλά κάθε πιάτο». Ο σεφ τόνισε επίσης τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία της Covid και το Brexit που «έχουν προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά τις προμήθειες, το προσωπικό και τα κόστη».

Διαβεβαιώνει όμως ότι το εστιατόριο τα πάει πολύ καλά οικονομικά και ότι παραμένει «γεμάτο κάθε μέρα». Ο Μισέλ Ρου Τζούνιορ ανακοίνωσε «μια σειρά από εορταστικά δείπνα» που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα τελειώσουν με το κλείσιμο του εστιατορίου τον Ιανουάριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ρεκόρ ζέστης Ιουνίου με 36,4°C και αυξημένα επείγοντα στο Λονδίνο

Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για Ιούνιο σημειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με 36,4°C στο Γιόβιλτον, σύμφωνα με τη Met Office, ενώ αυξήθηκαν και τα επείγοντα περιστατικά στο Λονδίνο λόγω του κύματος καύσωνα.
Διαβατήρια και ταξίδι
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Έρευνα για παράνομη έκδοση διαβατηρίων στην πρεσβεία Λονδίνου

Οι αρχές της Βιέννης ερευνούν υπάλληλο της αυστριακής πρεσβείας στο Λονδίνο για παράνομη έκδοση διαβατηρίων, τουλάχιστον 35, παρακάμπτοντας τα συνήθη κριτήρια, όπως αποκάλυψε η Kronen Zeitung.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση Στάρμερ δεν αλλάζει τη στάση του Λονδίνου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παραίτηση του Κιρ Στάρμερ δεν θα αλλάξει τη «εχθρική στάση» του Λονδίνου προς τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Στάρμερ δεν διαφοροποιήθηκε στη βρετανορωσική πολιτική.
Σιδηροδρομικές γραμμές ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση τρένων στο Μπέντφορντ της Βρετανίας: Νεκρός και πολλοί τραυματίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες, 11 εκ των οποίων σοβαρά, μετά από σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων νότια του Μπέντφορντ, κοντά στο Λονδίνο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις διάσωσης.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση δύο τρένων κοντά στο Μπέντφορντ, βόρεια του Λονδίνου

Δύο τρένα της East Midlands Railways συγκρούστηκαν κοντά στο Μπέντφορντ, στα βόρεια του Λονδίνου, με αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών. Το ένα είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης και το δεύτερο έπεσε στο πίσω μέρος του.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Κιέβου-Βερολίνου για αντιβαλλιστική άμυνα, 150.000 drones από Λονδίνο

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας-Γερμανίας για αντιβαλλιστικές δυνατότητες, κάλεσε κι άλλους συμμάχους να συμβάλουν, ενώ τόνισε την ανάγκη για πυροβολικό & drones. Η Βρετανία θα στείλει 150.000 drones ως το 2026 με χρηματοδότηση.