ΓΔ: 2695.21 0.01% Τζίρος: 339.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
berbong-germania
Φώτο: Shutterstock

Η Μπέρμποκ απογοητευμένη για τις μη αποτελεσματικές κυρώσεις στη Ρωσία

«Η εμπειρία που αποκομίσαμε είναι ότι δεν είναι δυνατό να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός μέσω αποφάσεων και λογικών μέτρων τα οποία λαμβάνουν πολιτισμένες κυβερνήσεις», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις περιορισμένες επιπτώσεις που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, σε βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

«Στην πραγματικότητα οι οικονομικές κυρώσεις θα πρέπει να έχουν οικονομικές επιπτώσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει (στη Ρωσία) διότι η λογική των δημοκρατικών δεν εφαρμόζεται στα αυταρχικά καθεστώτα», δήλωσε η Μπέρμποκ στον δημοσιογράφο Στέφαν Λάμπι.

Η συνέντευξη αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου και περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Ernstfall. Regieren in Zeiten des Krieges” (Έκτακτη Ανάγκη: Διακυβέρνηση τον καιρό του πολέμου) το οποίο εξετάζει την αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία και πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα.

«Η εμπειρία που αποκομίσαμε είναι ότι δεν είναι δυνατό να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός μέσω αποφάσεων και λογικών μέτρων τα οποία λαμβάνουν πολιτισμένες κυβερνήσεις», πρόσθεσε η Γερμανίδα υπουργός.

Παρά τις ευρείες οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία, η οικονομία της αναπτύσσεται. Την ίδια ώρα η γερμανική οικονομία βυθίστηκε σε ύφεση στις αρχές του έτους.

Ωστόσο Δυτικοί οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι η Ρωσία οφείλει την ανάπτυξή της κυρίως στην οικονομία πολέμου και τη μαζική αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών, και εκτιμούν ότι αυτή δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

Στη συνέντευξη η Μπέρμποκ επικρίνει και τον αρχικό δισταγμό των μελών της γερμανικής κυβέρνησης να επισκεφθούν το Κίεβο. Η υπουργός έγινε το πρώτο μέλος της κυβέρνησης του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς που μετέβη στην εμπόλεμη χώρα, στις 10 Μαΐου 2022, δυόμισι μήνες μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο Σολτς επισκέφθηκε το Κίεβο περισσότερο από έναν μήνα αργότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμάκωση Πούτιν το πλήγμα σε τρένο, στήριξη Κίεβου από Δύση

Το χτύπημα σε ουκρανικό τρένο δείχνει την απόγνωση του Πούτιν, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε. Ο Γερμανός ΥΠΑΜ Πιστόριους έκανε λόγο για σκόπιμη κλιμάκωση με drone κοντά στα σύνορα με την Πολωνία για εκφοβισμό της Ευρώπης.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η επιτυχία του AfD οφείλεται σε σοβαρά δυτικά λάθη

Ο Πούτιν συνέδεσε την άνοδο του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ με συστηματικά λάθη Δύσης σε πολιτική και οικονομία, κατηγορώντας την ΕΕ για σύγκρουση με Ρωσία και υποστηρίζοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Βάντεφουλ: Η Ουκρανία να ενισχύσει τις αγορές όπλων από τη Γερμανία

Ο ΥΠΕΞ Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να αγοράσει περισσότερα γερμανικά όπλα, καθώς η χώρα του είναι ο βασικός υποστηρικτής του Κιέβου και περιμένει παραγγελίες για τη γερμανική αμυντική βιομηχανία.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κίεβο οι σύμβουλοι ασφαλείας Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας

Στο Κίεβο βρίσκονται σήμερα οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας με Αμερικανούς απεσταλμένους. Δεν διευκρινίστηκαν οι συναντήσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ ανησυχούν το Κίεβο και ελπίζουν στη Μόσχα

Την Κυριακή, οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να στηρίζει ανοιχτά την AfD. Το κόμμα παραμένει απομονωμένο, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα αρνούνται συμμαχία μαζί του.