ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:34:41
Βρετανική αστυνομία Λονδίνο
Αστυνομικοί της βρετανικής αστυνομίας συνομιλούν τη νύχτα στο Λονδίνο, κοντά σε αστυνομικά βαν.

Ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε βάρος της ερευνά η Αστυνομία του Λονδίνου

Η βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι «κυβερνοεγκληματίες διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα» της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα της αστυνομίας του Λονδίνου, της μεγαλύτερης στη Βρετανία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα ασφαλείας μετά την «μη αδειοδοτημένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα» μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζεται. Η εν λόγω εταιρεία διατηρεί αρχεία με τα ονόματα, τις φωτογραφίες, τον μισθό και τον βαθμό αστυνομικών και εργαζομένων στην αστυνομία. Η βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι «κυβερνοεγκληματίες διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα» της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα της αστυνομίας του Λονδίνου, της μεγαλύτερης στη Βρετανία.

Η Σκότλαντ Γιάρντ από την πλευρά της διευκρίνισε ότι οι ερευνητές συνεργάζονται με την εταιρεία για να εξετάσουν αν υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δεν είναι γνωστό πότε σημειώθηκε η κυβερνοεπίθεση ούτε ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από αυτή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν είχε στη διάθεσή της προσωπικές πληροφορίες των εργαζομένων, όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικούς αριθμούς ή οικονομικά στοιχεία.

Για την Ομοσπονδία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 30.000 αστυνομικούς, αυτό το κενό ασφαλείας θα προκαλέσει «απίστευτη ανησυχία και οργή» στους αστυνομικούς. «Πρόκειται για μια απίστευτη παραβίαση ασφαλείας που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», τόνισε ο Ρικ Πράιορ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές εβδομάδες αφού η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι από λάθος δημοσίευσε τα στοιχεία σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της --περίπου 10.000 αστυνομικών και άλλων εργαζομένων-- , μεταξύ των οποίων το επώνυμο και τα πρώτα γράμματα του ονόματός τους, ο βαθμός τους ή ακόμη και η μονάδα στην οποία εργάζονται. Η αστυνομία του Νόρφολκ και Σάφολκ παραδέχθηκε λίγο αργότερα ότι από λάθος διέρρευσε πληροφορίες για περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη άνδρα στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική βάση

Στην Κύπρο συνελήφθη άνδρας με βρετανική και αζερική υπηκοότητα, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά της μετανάστευσης με αντιρατσιστές στη Γλασκώβη

Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν στη Γλασκώβη μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντι-μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών διαδηλωτών στο πάρκο Γκλάσκοου Γκριν. Η αστυνομία παρενέβη για να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια.
Τοπίο του Λονδίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε σύγκρουση πλωτού στη γέφυρα Γουεστμίνστερ

Πέντε Βρετανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν πλωτό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας συγκρούστηκε με τη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ. Ορισμένοι έπεσαν στο νερό αλλά διασώθηκαν άμεσα. Νοσηλεύονται και αναμένεται ενημέρωση για την κατάστασή τους.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Κατηγορίες σε 39χρονο για παροχή βοήθειας στις υπηρεσίες του Ιράν

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε 39χρονο από το Λίβερπουλ για φερόμενη βοήθεια στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν, βάσει της νομοθεσίας περί εθνικής ασφαλείας σήμερα.