ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Christodoulides, Xristodoulidis, Cyprus, Kypros
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Χριστοδουλίδης: Με χαρά υποδέχομαι τους πρωθυπουργούς Ελλάδας - Ισραήλ

Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι θα υποδεχθώ αύριο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και αργότερα τον Έλληνα πρωθυπουργό και για διμερείς διαβουλεύσεις, αλλά και για την Τριμερή Συνάντηση, η πρώτη μετά την εκλογή και επανεκλογή και των τριών μας. Θα συζητήσουμε πολύ συγκεκριμένα θέματα και θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Βάβλα, μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, ενώ κληθείς να σχολιάσει αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η Τουρκία δεν δέχεται καμιά εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, απάντησε ότι «είτε αποδέχεται η Τουρκία είτε όχι, η ΕΕ είναι εμπλεκόμενο μέρος στο Κυπριακό είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. 'Αρα, δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι το οποίο είναι γεγονός».

Ο κος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον κο Νετανιάχου, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, θέματα ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ. Η συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα αύριο, 3 Σεπτεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ, τον περασμένο Μάιο, ενώ θα προηγηθεί της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί την επομένη, 4 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί αύριο τον κ. Νετανιάχου, στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά την τελετή επίσημης υποδοχής, θα παρακαθίσουν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourkia-ship-ploio-flag
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά πλοία έδιωξαν ισραηλινό ωκεανογραφικό στην Κυπριακή ΑΟΖ

Το ωκεανογραφικό πραγματοποιούσε μια αποστολή στην κυπριακή ΑΟΖ και, με την έγκριση της κυβέρνησης της Κύπρου, μετέφερε ερευνητές-επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και έναν Κύπριο ειδικό.