ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:58:10
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως κατέστρεψε τρία ουκρανικά ναυτικά drones

Τη 12η Αυγούστου, ανακοινώθηκε πως απετράπησαν δυο ουκρανικές επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της γέφυρας στρατηγικής σημασίας στο στενό του Κερτς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στη Μαύρη Θάλασσα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τρία ουκρανικά ναυτικά drones που έπλεαν για να πλήξουν, κατ’ αυτό, τη γέφυρα της Κριμαίας. «Τη 2η Σεπτεμβρίου, περί τις 02:20 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], το τρίτο ημικαταδυόμενο ουκρανικό πλεούμενο χωρίς πλήρωμα, που εστάλη από το καθεστώς του Κιέβου για να διαπραχθεί τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, καταστράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Τη 12η Αυγούστου, ανακοινώθηκε πως απετράπησαν δυο ουκρανικές επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της γέφυρας στρατηγικής σημασίας στο στενό του Κερτς. Η γέφυρα αυτή υψηλού κόστους, που κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την προσάρτηση στη Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Προηγούμενη επίθεση, τον Ιούλιο, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο οδικό τμήμα της υποδομής, που σύμφωνα με το Κίεβο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πολεμούν στην ουκρανική επικράτεια. Δυο άμαχοι –ζευγάρι– σκοτώθηκαν και ένα παιδί, η κόρη τους, τραυματίστηκε.

Η γέφυρα από μπετόν, μήκους κάπου 18 χιλιομέτρων, που εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, αποτελείται από δυο παράλληλες δομές, στη μια από τις οποίες κινούνται αυτοκίνητα και στην άλλη τρένα. Η Κριμαία πλήττεται συχνά από τον ουκρανικό στρατό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν με ζημιές σε υποδομές

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Κοντράτιεφ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για θύματα ή το μέγεθος των ζημιών.
Ρωσικό χρήμα κυρώσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Λετονία: Η ρωσική οικονομία θα παραμείνει στρατιωτικοποιημένη μετά τον πόλεμο

Η ρωσική οικονομία θα παραμείνει στρατιωτικοποιημένη και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ο επικεφαλής των λετονικών μυστικών υπηρεσιών, εκτιμώντας πως η επιθετικότητα της Μόσχας θα εξαρτηθεί κυρίως από τη διατήρηση των κυρώσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία αλλάζει διαπραγματευτή για να καθυστερήσει αποφάσεις

Ο Ζελένσκι εξέφρασε έκπληξη για την αλλαγή επικεφαλής στις ρωσικές διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας πως στόχος είναι η καθυστέρηση των αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ξένα στρατεύματα και μακροχρόνιες εγγυήσεις ασφάλειας στη χώρα του.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 2 νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση, από ουκρανική πυραυλική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, με σοβαρές ζημιές σε ενεργειακό δίκτυο και πολυκατοικίες, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.