ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης πραγματοποιούν εναέρια αποστολή, υποδεικνύοντας τεχνολογική πρόοδο στον στρατό.

Η Ρωσία κατέρριψε drones της Ουκρανίας σε Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ

Ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς έκανε λόγο, επίσης μέσω Telegram, περί κατάρριψης έξι ουκρανικών UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη καταρρίφθηκαν ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις παραμεθόριες περιφέρειες Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα σε αυτό το στάδιο.

Με τέσσερα χωριστά ανακοινωθέντα του, το υπουργείο ανέφερε μέσω Telegram πως έξι drones καταρρίφθηκαν από τις 22:00 ως τις 00:45 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) πάνω από τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, η οποία γειτνιάζει με την Ουκρανία.

Ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς έκανε λόγο, επίσης μέσω Telegram, περί κατάρριψης έξι ουκρανικών UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι. Αυτή η τελευταία βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπριάνσκ, πρωτεύουσα της φερώνυμης περιφέρειας.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με τον κ. Μπογκαμάς.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για άλλο ουκρανικό drone που καταρρίφθηκε στις 21:30 πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την ουκρανική περιφέρεια Χαρκίβ.

Ο περιφερειάρχης Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως αναχαιτίστηκε πάνω από το χωριό Τουλιάνκα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον κοινοτήτων της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα, στην χερσόνησο της Κριμαίας, ή στην πρωτεύουσα Μόσχα, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Η Ρωσία ανέφερε πως τη Δευτέρα καταστράφηκαν δυο ουκρανικά drones στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ και την Τρίτη δυο ναυτικά drones στη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από την επίθεση με πυραύλους κρουζ τις πρώτες πρωινές ώρες σε ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίθεση στο ναυπηγείο κατέστρεψε ολοσχερώς αποβατικό σκάφος και υποβρύχιο που τελούσαν υπό επισκευή, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Μυστική εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών από τον κινεζικό στρατό

Σύμφωνα με τη Die Welt και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, η Κίνα φέρεται να εκπαίδευσε μυστικά εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες που κάποιοι στάλθηκαν στην Ουκρανία, χωρίς επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε βόρεια Ουκρανία

Επιθέσεις με ρωσικό πύραυλο και drone σε Τσερνίχιβ και Σούμι προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικος, ενώ υπήρξαν ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.