ΓΔ: 1223.4 0.46% Τζίρος: 0.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban
Φωτο: Shutterstock

Η Ταϊβάν παροτρύνει την Κίνα να σταματήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από χθες, έχει εντοπίσει 103 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν αποστολές με πτήσεις πάνω από τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Ταϊβάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν παρότρυνε σήμερα την Κίνα να σταματήσει «την ολέθρια μονομερή δράση» αφού ανέφερε μία κλιμάκωση των κινεζικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων κοντά στο νησί, προειδοποιώντας για παρενοχλήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία δραματική κλιμάκωση της έντασης.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από χθες, έχει εντοπίσει 103 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν αποστολές με πτήσεις πάνω από τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Ταϊβάν, ενώ ο αριθμός αυτός των μαχητικών, χαρακτηρίζεται ως «αυξημένος» σε σύγκριση με τη στρατιωτική δραστηριότητα της Κίνας κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο χάρτης με τις δραστηριότητες της Κίνας κατά το τελευταίο 24ωρο απεικονίζει κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη να διασχίζουν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, η οποία αποτελούσε ένα ανεπίσημο σύνορο μεταξύ των δύο πλευρών, μέχρι που τα μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας άρχισαν να τη διασχίζουν πριν από έναν χρόνο.

Άλλα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν νοτίως της Ταϊβάν πάνω από το κανάλι Bashi, που αποτελεί φυσικού σύνορο μεταξύ του νησιού και των Φιλιππίνων.

Οι δραστηριότητες της Κίνας κατά την χθεσινή ημέρα αποτελούν «σοβαρές προκλήσεις» για την ασφάλεια στο στενό, αλλά και περιφερειακά, ανέφερε στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκασε το Πεκίνο την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ταϊβάν στις ΗΠΑ

Η Κίνα, που υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν είναι δικό της έδαφος, έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει το ταξίδι του Λάι, που περιλαμβάνει μια ακόμα στάση, αυτή τη φορά στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη κατά την επιστροφή του στην Ταϊπέι.
China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση σε Ιαπωνία και ΗΠΑ να στηρίξουν την Ταϊβάν έναντι της Κίνας

Όπως ανέφερε ο πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Άσο, οι δυο δυνάμεις πρέπει να διασφαλίσουν πως δεν θα ξεσπάσει πόλεμος στο στενό της Ταϊβάν και να δείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στο Πεκίνο.