ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ζητά περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν σήμερα ενεργειακές υποδομές στην κεντρική και δυτική Ουκρανία, όπως δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας Ukrenergo.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε σήμερα την ανάγκη της χώρας του για περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μετά την σφοδρότερη επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της χώρας του εδώ και εβδομάδες.

«Χθες το βράδυ, Ρώσοι τρομοκράτες εξαπέλυσαν μια ακόμη μαζική επίθεση. Συγκεκριμένα, με στόχο υποδομές. Οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Αλλά μόνο οι περισσότεροι. Όχι όλοι. Περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Περισσότερες κυρώσεις. Περισσότερη στήριξη για τους Ουκρανούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, όπου --όπως είπε-- στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκεται το θέμα της προμήθειας συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν σήμερα ενεργειακές υποδομές στην κεντρική και δυτική Ουκρανία, όπως δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας Ukrenergo.

Σε ανάρτησή της στο Telegram η εταιρεία ανέφερε ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε πέντε περιφέρειες: στο Κίεβο, το Ζιτομίρ, το Ντνιπροπετρόφσκ, το Ρίβνε και το Χάρκοβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα στο μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο στο Ομσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα στο μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Ομσκ της Σιβηρίας, περίπου 2.500 χλμ. από την Ουκρανία. Το διυλιστήριο, που διαχειρίζεται η Gazpromneft, προμηθεύει καύσιμα στον ρωσικό στρατό.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα απαντήσει στο ρωσικό χτύπημα στο Κραματόρσκ

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το ρωσικό πλήγμα σε λεωφορεία στο Κραματόρσκ, με τουλάχιστον 33 νεκρούς και 18 τραυματίες, δεν θα μείνει αναπάντητο και ζήτησε ισχυρή διεθνή αντίδραση απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις στον Ντονμπάς.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» της ΕΕ η άρση κυρώσεων σε δύο Ρώσους ολιγάρχες

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «τρομερό λάθος» την άρση κυρώσεων της ΕΕ κατά 2 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, τονίζοντας πως η Ουκρανία θα απαντήσει προσθέτοντας 10 νέα ονόματα στη λίστα κυρώσεων και διαμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε».
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 33 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ, Ουκρανία

Στον Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, 33 νεκροί και 18 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό που χτύπησε αστικά λεωφορεία σε πολυσύχναστο δρόμο, σύμφωνα με τις αρχές. Πρόκειται για μία από τις πιο φονικές φετινές επιθέσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση σε ρωσικό data center διαδικτυακού κολοσσού

Ουκρανικά drones έπληξαν κέντρο δεδομένων της Yandex στη Ρωσία, προκαλώντας πυρκαγιά χωρίς θύματα. Πρόκειται για την πρώτη γνωστή επίθεση τέτοιου είδους σε ρωσικό κέντρο δεδομένων από την έναρξη του πολέμου.