ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 12,8 εκατ. τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν άμεσα το Πεκίνο

«Εκρηκτική» αναμένεται η ροή των τουριστών στο Πεκίνο κατά τη φετινή φθινοπωρινή εορταστική περίοδο, ενώ στη κινεζική πρωτεύουσα θα υπάρχει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Πεκίνο προετοιμάζεται για μία δυναμική αύξηση των τουριστικών επισκέψεων στις επικείμενες διακοπές για το Μέσον του Φθινοπώρου, αλλά και της Εθνικής Ημέρας της Κίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 6 Οκτωβρίου, καθώς αναμένεται ότι περισσότεροι από 12,8 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφτούν την κινεζική πρωτεύουσα.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών του Πεκίνου κατά τη φετινή φθινοπωρινή εορταστική περίοδο θα καταγράψει ετήσια αύξηση 60,8% ή αύξηση 21,9% σε σύγκριση με τον αριθμό των επισκεπτών πριν από την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια από αυτούς τους επισκέπτες θα ταξιδέψουν από άλλες περιοχές της Κίνας, με ετήσια αύξηση 192,4% δήλωσε ο Ζόου Γουεϊμίν, ένας αξιωματούχος του γραφείου για τον τουρισμό στο δήμο του Πεκίνου κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Η κινεζική πρωτεύουσα θα διοργανώσει περισσότερες από 2.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους επισκέπτες των διακοπών, μεταξύ αυτών και όπερες που θα παρουσιαστούν σε τοπικές λυρικές σκηνές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Japan Airlines, Iapvnia, Aerometafores
ΔΙΕΘΝΗ

Αναθέρμανση του τουριστικού ρεύματος στην Ιαπωνία μετά την πανδημία

Στα 1,82 εκατ. ανήλθαν οι επισκέπτες στη χώρα τον Μάρτιο συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ωστόσο οι αφίξεις παραμένουν κατά 34% χαμηλότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.