ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης λανσάρεται από τη Mercedes-Benz

Ένα νέο σύστημα που θα εκτελεί την οδήγηση ενώ επιτρέπει στον οδηγό να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες θα παρουσιαστεί στη Καλιφόρνια και στη Νεβάδα στα τέλη του 2023.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του DRIVE PILOT στις ΗΠΑ, του πρώτου πιστοποιημένου συστήματος SAE Level 3 στον κόσμο.

Το DRIVE PILOT εκτελεί την οδήγηση ενώ επιτρέπει στον οδηγό να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες. Το νέο σύστημα, θα κάνει το ντεμπούτο του στη Καλιφόρνια και στη Νεβάδα στα τέλη του 2023 με περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων Sedan EQS εξοπλισμένων το Level 3.

Η πολυτελής γερμανική μάρκα σχεδιάζει περαιτέρω παραδόσεις αυτοκινήτων εξοπλισμένων με το νέο σύστημα από την γκάμα των EQS Sedan και S-Class στις αρχές του 2024.

Η Καλιφόρνια και η Νεβάδα είναι οι δύο πρώτες πολιτείες που ενέκριναν το σύστημα και εξέδωσαν πιστοποίηση για χρήση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο διαφέρει ανάλογα με την πολιτεία, η Mercedes-Benz σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη διαθεσιμότητα αυτής της νέας τεχνολογίας σε πρόσθετες αγορές των ΗΠΑ στο μέλλον.

Το DRIVE PILOT είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στο όχημα να κινείται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού με ταχύτητες μέχρι 65 χλμ./ώρα, σε κατάλληλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου ακόμη και με υψηλή πυκνότητα κυκλοφορίας. Μόλις ενεργοποιηθεί, ελέγχει την ταχύτητα και την απόσταση, καθοδηγώντας το όχημα εντός της λωρίδας του.

Το νέο σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία ανίχνευσης οχήματος και περιλαμβάνει πρόσθετους αισθητήρες που είναι απαραίτητοι για ασφαλή, αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό όρους. Αυτά περιλαμβάνουν το LIDAR, μια κάμερα στο πίσω παράθυρο και μικρόφωνα για την ανίχνευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και έναν αισθητήρα υγρασίας δρόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Mercedes-Benz στην έβδομη θέση των πιο σημαντικών εμπορικών σημάτων

Τη διάκριση πραγματοποίησε η αμερικανική εταιρεία συμβούλων Interbrand, που εξετάζει από το 1999 τους υποψηφίους, σύμφωνα με τρία συγκεκριμένα κριτήρια όπως η οικονομική απόδοση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της μάρκας.
ΔΙΕΘΝΗ

«Γκαζώνει» για την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση η Mercedes

Τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της εταιρείας έως το 2025, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ανανεώνει τη διάταξη παραγωγής στα εργοστάσιά της.