ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
russia-oil
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία: Άρση αλλά υπό όρους της απαγόρευσης για τις εξαγωγές ντίζελ

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προκειμένου να υπάρξουν εξαγωγές οι εταιρείες θα πρέπει να καταβάλλουν υψηλό δασμό, ενώ αποκαθίσταται οι επιδοτήσεις στα διυλιστήρια.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας επέτρεψε την επιστροφή στις θαλάσσιες εξαγωγές ντίζελ, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επιβολή απαγόρευσης που αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές.

Οι αποστολές μπορούν να συνεχιστούν υπό την προϋπόθεση ότι το καύσιμο θα παραδίδεται στα λιμάνια της χώρας μέσω αγωγού, σύμφωνα με δήλωση στο λογαριασμό Telegram της κυβέρνησης.

Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης από τη Ρωσία επιβλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Οδήγησε σε αλματώδη αύξηση των τιμών του ντίζελ στην Ευρώπη, καθώς η χώρα είναι ο μεγαλύτερος θαλάσσιος εξαγωγέας καυσίμων τύπου ντίζελ.

Οι λεγόμενοι γκρίζοι εξαγωγείς, ή οι εταιρείες που δεν παράγουν το δικό τους ντίζελ, αλλά αποστέλλουν ποσότητες που αγοράζονται στην εγχώρια αγορά, θα πρέπει τώρα να πληρώσουν έναν απαγορευτικά υψηλό εξαγωγικό δασμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση αποκαθιστά επίσης πλήρως τις επιδοτήσεις της προς τα διυλιστήρια, ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη της εγχώριας ζήτησης καυσίμων και τα διυλιστήρια να λαμβάνουν αποζημίωση για τη διαφορά μεταξύ των τιμών των καυσίμων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αναφέρεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές αποθήκες στη Ροστόφ μετά από επίθεση UAV

Το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε 5.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου και πως για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες.
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drone της Ουκρανίας προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Ρωσίας

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις με UAVs με στόχο ρωσικές ενεργειακές υποδομές, ειδικά διυλιστήρια. Tο παραγωγικό δυναμικό ως προς τη διύλιση καυσίμων στη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 15%.
russia-oil
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έβαλαν στο στόχαστρο ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου

Τουλάχιστον εννέα μεγάλα διυλιστήρια έχουν δεχθεί επιτυχώς επιθέσεις φέτος, θέτοντας σήμερα εκτός λειτουργίας το 11% της συνολικής δυναμικότητας της χώρας σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.