ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Neoi, Young, Tourismos, Taxidia
Φωτο: Shutterstock

Οι κινέζοι γιορτάζουν ταξιδεύοντας το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου

Η φετινή εορταστική περίοδος χαρακτηρίζεται ως η «χρυσή εβδομάδα» για τις τουριστικές μετακινήσεις.

Με ταξίδια σε περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς, στη δυτική έρημο, με την παρακολούθηση δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και με την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, οι Κινέζοι απολαμβάνουν τη φετινή περίοδο των εορτασμών για το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, αλλά και τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Κίνας.

Η φετινή εορταστική περίοδος χαρακτηρίζεται ως η «χρυσή εβδομάδα» για τις τουριστικές μετακινήσεις, αλλά και για τη συνολική καταναλωτική κίνηση της τουριστικής αγοράς.

Περισσότερα από 395 εκατομμύρια ταξίδια σε τουριστικές περιοχές έγιναν κατά το πρώτο τριήμερο της εορταστικής περιόδου με ετήσια αύξηση 75,8%, ενώ τα συνολικά έσοδα του τουριστικού τομέα κατέγραψαν αύξηση 125,3% στα 342,24 δισεκατομμύρια γιουάν (44,43 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά το πρώτο τριήμερο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Xiaomi Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρομποτικοί εξωσκελετοί βοηθούν ορειβάτες στην ανάβαση στο όρος Τσιγιούν

Στο όρος Τσιγιούν, οι επισκέπτες φέτος μπορούν να νοικιάσουν ρομποτικούς εξωσκελετούς για ευκολότερη ορειβασία, χάρη σε ανιχνευτές κινήσεων που στηρίζουν τα πόδια και τα γόνατα, μειώνοντας την πίεση κατά την ανάβαση και την κατάβαση.
τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Η νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας Χαρμπίν-Γιτσούν μείωσε τον χρόνο ταξιδιού

Η Τσανγκ Σιντόνγκ από το Χαρμπίν σχεδίαζε να περάσει ήρεμα την Εθνική Ημέρα, όμως η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας την ενέπνευσε να ταξιδέψει στα καταπράσινα δάση της Γιτσούν στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ.
Κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Τέσσερα νέα τμήματα γραμμών τρένου υψηλής ταχύτητας παραδόθηκαν

Η Κίνα ενίσχυσε το εκτεταμένο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας εγκαινιάζοντας τέσσερα νέα σιδηροδρομικά τμήματα που συνδέουν κρίσιμες περιοχές, βελτιώνοντας μετακινήσεις και οικονομική διασυνδεσιμότητα.
Λιμάνι Κέρκυρας αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Chaozhou στην Κέρκυρα για πολιτισμό & τουρισμό

Στην Κέρκυρα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της κινεζικής πόλης Chaozhou, στην οποία συμμετείχαν στελέχη αυτοδιοίκησης, πολιτισμού και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προτεραιότητα η αύξηση δαπανών στις φθινοπωρινές διακοπές

Η Κίνα ενισχύει τον τουρισμό και την κατανάλωση κατά την εορταστική περίοδο, προσφέροντας νέα ταξιδιωτικά προϊόντα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιδοτήσεις, με στόχο να αυξηθούν τα ταξίδια και οι δαπάνες των πολιτών.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 6,43% ετήσια άνοδος σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς το 2025

Το 2025, η τουριστική βιομηχανία της Κίνας σημείωσε έσοδα 17,44 δισ. γιουάν, αυξημένα κατά 6,43% σε σχέση με πέρυσι, ενώ πραγματοποιήθηκαν 198.700 παραστάσεις με 87,99 εκατ. θεατές, σύμφωνα με την CAPA.