ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Israil, Israel, Palaistini, Palaistine, Gaza
Φωτο: ΑΠΕ

Εφέδρους από το εξωτερικό επιστρατεύει το Ισραήλ αυξάνοντας τις πτήσεις

Ο αερομεταφορέας της χώρας ανακοίνωσε πως δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση και ότι πολλά από τα αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Ισραήλ είναι γεμάτα.

Ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al θα αυξήσει τα δρομολόγιά του για να μεταφέρει εφέδρους πίσω στο Ισραήλ, ώστε να βοηθήσει στη μεγαλύτερη επιστράτευση στην ιστορία της χώρας, μετά την επίθεση των μαχητών της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καλεί στα όπλα 300.000 εφέδρους, έναν αριθμό άνευ προηγουμένου, και προειδοποίησε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να την εκκενώσουν, μια ένδειξη ότι μπορεί να σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της El Al είπε ότι δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση και ότι πολλά από τα αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Ισραήλ είναι γεμάτα.

Η El Al αυξάνει τα δρομολόγια καθώς πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες ακύρωσαν ή μείωσαν τα δικά τους προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νετανιάχου ζητά ο στρατός να αυξήσει περαιτέρω τη πίεση στη Χαμάς

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου το ήμισυ των ηγετικών στελεχών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς έχει «εξουδετερωθεί», από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας στον παλαιστινιακό θύλακα.
businessdaily-Gaza
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό που έγινε σε σχολείο

Αποτέλεσμα του ισραηλινού βομβαρδισμού ήταν να αποχωρήσει η Χαμάς από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το σχολείο ήταν γεμάτο εκτοπισμένους.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επιδρομή των IDF έγινε κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ μέσα στη Γάζα

«Η τοποθεσία αυτή ήταν η κρυψώνα και η λειτουργική υποδομή για επιθέσεις κατά των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) από την οποία, έπαιρναν εντολές ένοπλοι που δρούσαν στη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.