ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εκρήξεις στη Γάζα

Εφέδρους από το εξωτερικό επιστρατεύει το Ισραήλ αυξάνοντας τις πτήσεις

Ο αερομεταφορέας της χώρας ανακοίνωσε πως δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση και ότι πολλά από τα αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Ισραήλ είναι γεμάτα.

Ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al θα αυξήσει τα δρομολόγιά του για να μεταφέρει εφέδρους πίσω στο Ισραήλ, ώστε να βοηθήσει στη μεγαλύτερη επιστράτευση στην ιστορία της χώρας, μετά την επίθεση των μαχητών της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καλεί στα όπλα 300.000 εφέδρους, έναν αριθμό άνευ προηγουμένου, και προειδοποίησε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να την εκκενώσουν, μια ένδειξη ότι μπορεί να σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της El Al είπε ότι δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση και ότι πολλά από τα αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Ισραήλ είναι γεμάτα.

Η El Al αυξάνει τα δρομολόγια καθώς πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες ακύρωσαν ή μείωσαν τα δικά τους προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αφαίρεση ιθαγένειας από τους δημιουργούς του ΝΑΖΑ ζητά ο υπ. Πολιτισμού

Ο Ισραηλινός Υπ. Πολιτισμού ζήτησε να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ «NAZA», κατηγορώντας τους για «προδοσία». Η ταινία, που βραβεύτηκε στη Βενετία, επικρίνει τον στρατό για θανάτους αμάχων στη Γάζα.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Το Ισραήλ αποσταθεροποιεί τη Συρία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, από τη Συρία, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποσταθεροποιεί τη χώρα, ενώ ο Σύρος ομόλογός του επανέλαβε τη δέσμευση της Δαμασκού στη διπλωματία. Η Άγκυρα διαψεύδει στρατιωτική παρουσία στη βορειοδυτική Συρία.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη μετατίθενται για Οκτώβριο

Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου που επρόκειτο να γίνουν στη Ρώμη αναβάλλονται για τον Οκτώβριο, ενώ οι πρεσβευτές των δύο χωρών θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για διμερείς συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Νετανιάχου, Μητσοτάκης, Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κάλπες που «καίνε» την Αθήνα: Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ και στο βάθος Τουρκία

Από το Ισραήλ και τη Γαλλία ως τις ΗΠΑ, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κρίσιμες κάλπες που ακολουθούν τους επόμενους μήνες και οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες, συμμαχίες και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Ο άγνωστος Χ στην Άγκυρα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμη για νέους βομβαρδισμούς κατά Χεζμπολάχ δηλώνει η κυβέρνηση

Η Ισραήλ δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Χεζμπολάχ, μετά την καταστροφή μεγάλου υπόγειου συγκροτήματος της οργάνωσης στη νότια Λίβανο, χρησιμοποιώντας 1.100 τόνους εκρηκτικών.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ελλάδα

Η νέα πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, τόνισε τη σημαντική πρόοδο Ελλάδας στην ιατρική έρευνα και την καινοτομία, αλλά και τη δυναμική διεύρυνσης συνεργασίας με Ισραήλ, με αφορμή τα εγκαίνια του Athens LifeTech Park.