ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ρ. Μπόστιτς: Η Fed δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων

O αξιωματούχος της Fed επισήμανε ότι η νομισματική πολιτική είναι αρκούντως περιοριστική για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

«Βασικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια» τόνισε ο αξιωματούχος της Fed Ράφαελ Μπόστιτς ο οποίος επανέλαβε την εκτίμηση ότι η κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, σημειώνοντας ότι η νομισματική πολιτική είναι αρκούντως περιοριστική για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%

«Πιστεύω ότι τα επιτόκια μας βρίσκονται σε αρκούντως περιοριστικό επίπεδο για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στο 2%» δήλωσε ο Μπόστιτς κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Αμεριακνών Τραπεζιτών

Ο Μπόστιτς πρόσθεσε ότι μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στο οικονομικό outlook μπορεί να ανάγκαζε τους αξιωματούχους να αυξήσουν τα επιτόκια, αλλά επισήμανε ότι δεν αναμένει κάτι τέτοιο. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αξιωματούχος της Fed υπογράμμισε ότι τα επιτόκια είναι «ξεκάθαρα» περιοριστικά, η οικονομία επιβραδύνεται και o πλήρης αντίκτυπος από τα μέτρα που έχει λάβει ως τώρα η κεντρική τράπεζα δεν έχει γίνει ακόμα ορατός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ευχάριστη έκπληξη ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, μειώθηκε στο 3% τον Ιούνιο

Τα νεότερα στοιχεία είναι καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και διευκολύνουν τη Fed να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου τον Σεπτέμβριο. Σημαντικό πτώση στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάουελ: H Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο χρόνο

«Δεν περιμέναμε ότι το μονοπάτι για τον πληθωρισμό δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε τη νομισματική πολιτική να επενεργήσει στην οικονομία» τόνισε.
yellen
ΔΙΕΘΝΗ

Την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας υπερασπίζεται η Τζάνετ Γέλεν

Η ίδια επισημαίνει ότι τα σχόλια της μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα για μια υπουργό Οικονομικών αλλά προσθέτει ότι «πιστεύει πως η δημοκρατία είναι κρίσιμη για την οικοδόμηση και συντήρηση μιας ισχυρής οικονομίας».