ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε χαμηλό 12 ετών η ανεργία στην ευρωζώνη

Στο 7,4% διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο καθώς μειώθηκε από τον Νοέμβριο κατά 0,1%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008 υποχώρησε τον Δεκέμβριο το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, ανήλθε στο 7,4%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η Ελλάδα από την πλευρά της συνεχίζει να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.

Το ποσοστό είναι καλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της Factset, που προέβλεπαν να διαμορφωθεί στο 7,5%. Η ανεργία διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στο 7,5%.

Μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης, η Γερμανία και η Ολλανδία είχαν το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο (3,2%). Στον αντίποδα, τα πιο υψηλά ποσοστά καταγράφονται στην Ελλάδα (16,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία) και στην Ισπανία (13,7%). Στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,2% τον Δεκέμβριο από το 6,3% τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008 η ανεργία στην ευρωζώνη

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη συνεχίζει και διατηρεί η Ελλάδα που διαμορφώθηκε στο 16,3% τον Δεκέμβριο και η Ισπανία με 13,6%, με την ανεργία στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο να μειώνεται στο 7,3%.
ΔΙΕΘΝΗ

Συρρικνωμένη παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη λόγω της πανδημίας έχουν προκαλέσει πλήγμα στον κλάδο των υπηρεσιών ενισχύοντας την πιθανότητα μείωσης του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο.