ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντμίτρι Πεσκόφ πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Πεσκόφ: Αναγκαίο να ξαναρχίσει ο διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στο Sputnik ότι η κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον συνέβη με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, οπότε ο Μπάιντεν πρέπει να αλλάξει την τρέχουσα θέση του σε μια πιο εποικοδομητική.

«Oι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι στο μηδέν ή ακόμη και κάτω από το μηδέν, αλλά δεδομένου ότι οι δύο χώρες έχουν ειδική ευθύνη για την παγκόσμια και στρατηγική σταθερότητα, ο διάλογος θα πρέπει τελικά να ξαναρχίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τώρα οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους, αλλά δεδομένου ότι οι δύο χώρες φέρουν ειδική ευθύνη για τη διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας στον κόσμο, ο διάλογος θα πρέπει τελικά να αποκατασταθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Οι επαφές μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι δυνατές εάν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία και ετοιμότητα, αλλά πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την αποκατάστασή τους» είπε επίσης.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στο Sputnik ότι η κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον συνέβη με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, οπότε ο Μπάιντεν πρέπει να αλλάξει την τρέχουσα θέση του σε μια πιο εποικοδομητική. «Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμος για οποιεσδήποτε επαφές», δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη: Επαφές Ντμίτριεφ με Αμερικανούς σύντομα

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Γενεύη, χωρίς να είναι μέλος της επίσημης ρωσικής αποστολής στις επερχόμενες τριμερείς συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2 στη Γενεύη

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα γίνει 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γενεύη: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2

Οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας για την Ουκρανία θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με τριμερή συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία στέλνει πετρέλαιο στην Κούβα για «ανθρωπιστικούς λόγους»

Η Ρωσία θα στείλει άμεσα πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα στην Κούβα ως ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, λόγω της οξείας έλλειψης καυσίμων που προκαλεί η αμερικανική πίεση στη χώρα.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το εδαφικό στο επίκεντρο του νέου γύρου συνομιλιών με ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι αποδέχθηκε πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα, με βασικό θέμα το εδαφικό. Στην ατζέντα και ιδέα «ελεύθερης ζώνης» στο Ντονμπάς.