ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ECONOMIST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς στις θεραπείες

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η υγεία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης η οποία βρίσκει εφαρμογή μεταξύ άλλων στην ιατρική, στις νοσηλείες και στα νέα φάρμακα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μάργαρης: Προτεραιότητα οι νέοι διάδρομοι μεταφοράς ηλ. ενέργειας

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ επεσήμανε ότι η χώρα έχει πραγματικές προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό εξαγωγέα πράσινης ενέργειας καθώς διαθέτει πλούσιο χερσαίο και υπεράκτιο ανανεώσιμο δυναμικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλό το κόστος ζωής στην Αθήνα: Τι δείχνει η σύγκριση με την Ευρώπη

Με βαθμολογία 55, το κόστος ζωής στην Αθήνα συγκρίνεται με αυτό στη Σόφια και το Βελιγράδι και είναι πολύ χαμηλότερο από τις δυτικές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, όπου φθάνει και το 94. Τι δείχνει η ειδική έρευνα του Economist Intelligence Unit.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυτιληναίος: Πώς θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα διακοπή του ρωσικού αερίου

Λιγνίτης και αυξημένες εισαγωγές LNG μπορούν να δώσουν τη λύση, αλλά θα πρέπει να δοθεί μάχη με τον χρόνο για τον εφοδιασμό, τονίζει ο επικεφαλής της Mytilineos. Φρ. Φουκουγιάμα: Τι είπε για Ουκρανία και την απειλή από Τραμπ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τέλος το «όλοι κερδίζουν» στις αγορές: Τι αλλάζει με την αύξηση επιτοκίων

Ενώ το 2021 σηματοδότησε το αποκορύφωμα του «ράλι των πάντων», καθώς οι τιμές των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν, το 2022 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας «πτώσης των πάντων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Μέσα στο 2023 θα πέσει το χρέος στα προ πανδημίας επίπεδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, αναφέρθηκε στο βαθμό που επηρεάζει τη χώρα μας η ενεργειακή κρίση αλλά και στη θέση της που την καθιστά ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υψηλής, μακροπρόθεσμης ανάπτυξης

Ο υπουργός Οικονομικών, σε ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του, παρά τη ρευστότητα, την αβεβαιότητα και τις δυσκολίες που προκαλούν η γεωπολιτική, η πανδημική και η ενεργειακή κρίση.
Μανούσος Μανουσάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΑΔΜΗΕ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, αύξηση ηλεκτρικών φορτίων

Ο κ. Μάνος Μανουσάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, επεσήμανε πως η εταιρεία προετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στην εποχή μετά την πανδημία αναμένεται περαιτέρω αύξηση των φορτίων.
Costello, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντ. Κοστέλο: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων κεφαλαίων από τον Ιούλιο

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Επιτροπής συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για το Σχέδιο Ανάκαμψης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που αυτό δίνει.