ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
danis katanidis
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης στα 75 του έτη

Το 1971 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» ενώ κατά το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης. Την είδηση για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του στο Facebook: «Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δάνη Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια....Το κενό είναι μεγάλο...».

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» και το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη ήταν η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Ως λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος είχε στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Το 1971, παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Χώρισαν το 1977

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Χανιά η 3η Σύνοδος ΕΠΟΔ, 30/10-1/11/2026, στην ΟΑΚ

Η 3η Σύνοδος ΕΠΟΔ θα γίνει στα Χανιά, 30 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2026. Τονίστηκε η ανάγκη Διαγενεακού Πολιτιστικού Φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμμετοχής της νεολαίας και την επαναπροσέγγιση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η καινοτομία στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει την ανάγκη για νέο παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα, με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους θεσμούς, επισημαίνοντας τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Εργασίες ανάπλασης στο αρχοντικό Γεωργιάδη για πολιτιστικό χώρο

Αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού αρχοντικού Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη, δείγμα νεοκλασικισμού του 19ου αιώνα, που σχεδίασε ο Αργύρης Αδαλής και ανήκει πλέον στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωνίδειος: 180 χρόνια ιστορίας και ανθρώπων

Το ντοκιμαντέρ «Ιωνίδειος Πρότυπος Σχολή Πειραιά: Ταξίδι στον χρόνο και τους ανθρώπους της» παρουσιάζει την ιστορία της Σχολής και τις μαρτυρίες αποφοίτων, προβάλλεται σήμερα στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο.
Αναφιώτικα Πλάκα Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FLUX Laboratory Athens: Κέντρο δημιουργίας και καινοτομίας στην Αθήνα

Το Ελβετικό Κέντρο για τον Πολιτισμό και το FLUX Laboratory Athens ανοίγουν επίσημα στις 1 Οκτωβρίου στην Πλάκα, σηματοδοτώντας την έναρξη του φεστιβάλ «One & Only Athens» και προβάλλοντας μια κοινωνικά ενεργή προσέγγιση στη δημιουργία.